Omni bouncer

De omni bouncer is voor je externe flitser. Deze zorgt ervoor dat de flits zachter overkomt. Dit doet hij door de flits meer te verspreiden. Als er geflitst word, word de flits over de gehele bouncer verspreid.

Dit alles zorgt er dus voor dat er bijvoorbeeld bij fotografie van mensen de flits niet duidelijk te zien is in het gezicht. Of in bijvoorbeeld een kroeg of disctheek de mensen er niet als sneeuwpoppetjes uitzien.

Sommige mensen doen een papiertje of een wit bekertje op hun flitser maar de omni bouncer is er speciaal voor gemaakt, ook qua licht doorlating. Door het gebruik van een omni bouncher krijg je dus mooier verspreid licht.

Indirect flitsen met omni bouncher

Vaak is de fotograaf bang dat wanneer er een flitser wordt gebruikt de personen op de foto omgetoverd worden tot sneeuwpoppen. Dit komt omdat de fotograaf dan direct flitst richting het onderwerp en deze onderwerpen het meeste licht opvangen. Om dit tegen te gaan kun je indirect flitsen met behulp van een omni bouncher.

Wat houdt indirect flitsen met een omni bouncher in? Je zorgt ervoor dat de flitser niet direct in de richting van het onderwerp flitst. Hierdoor zorg je er dan ook voor dat het onderwerp niet direct in het licht staan. Hiervoor kan je dus gebruik maken van een Omni bouncer, zodat het licht beter verspreid wordt en zachter overkomt. 

Beweegbare flitser

Indirect flitsen met een beweegbare flitser doe je door de kop van de flitser niet naar het onderwerp te richten, maar 90 graden omhoog te plaatsen. Hierdoor zal ook de omgevingssfeer behouden worden. De mensen en de omgeving komen dan veel natuurlijker over op de foto. 

Meer over dit onderwerp

Flitsfotografie
Flitsfotografie - gebruik van een flitser

Externe flitsers
Externe flitsers

Flitser
Flitser gebruiken op uw fototoestel - flitser tips voor fotografie

Flitser
Flitser gebruiken: al uw natuurfoto's met de juiste belichting!

Flitsen
Flitsen: moeilijk onderdeel binnen natuurfotografie

Externe flitser
Externe flitser op spiegelreflex camera

Belichting
Belichting - tips voor goede belichting van digitale foto's

Belichten
Belichten - tips belichting foto voor gevorderden

Nachtfotografie
Nachtfotografie - tips belichting en sluitertijd voor nachtfoto's