Natuurfotografie

Cursus natuurfotografie

Fotograferen is een veelzijdige bezigheid! In deze Natuurfotografie cursus maakt u kennis met één van de aspecten van deze veelzijdigheid: de natuurfotografie.

Natuurfotografie is een vak apart binnen fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren. Daarvoor is deze cursus met heel veel tips. In weinig tijd maakt u kennis met alle belangrijke wetenswaardigheden van de natuurfotografie. Dit alles wordt afgesloten met enkele onmisbare tips.

Al met al is deze online workshop een must voor iedereen die zich eigen wil maken met natuurfotografie.

 

Natuurfotografie
Inleiding natuurfotografie Natuurfotografie: het leven van de natuurfotograaf
Natuurfotografie: gratis online cursus natuurfotografie. Zijn natuurfotografen helden, die hun leven wagen om ons de schoonheid van de natuur te laten zien?

Wat is een natuurfotograaf? Wat is een natuurfotograaf?
Welke eigenschappen heb je nodig om natuurfotograaf te worden? Gaat het om de beste camera en lenzen of heb je vooral veel geduld nodig?

Belangrijke tips Belangrijkste tips uit deze natuurfotografie workshops
Natuurfotografie tips van de auteur. Zonder deze tips zal het niet lukken een goede natuurfotograaf te worden! Online fotografie workshop in de natuur.

Gedrag en ethiek Gedrag en ethiek: hoe te handelen als natuurfotograaf?
Een natuurfotograaf heeft respect voor datgene wat hij fotografeert en probeert het niet te schaden! Niet verstoren in regel, maar onmogelijk.

Natuurfotografie.nl Natuurfotografie.nl Platform voor natuurfotografen
Natuurfotografie.nl is een informatief n inspirerend platform over natuurfotografie. Op Natuurfotografie.nl publiceren natuurfotografen dagelijks nieuwe artikelen en achtergrondverhalen.

Uitlenen voor publicatie Uitlenen voor publicatie: let op de voorwaarden
Maak duidelijk afspraken bij het laten publiceren van uw foto's. Ook bij het uitlenen van foto's zijn een aantal basisregels en afspraken belangrijk.

Materiaal
Inleiding materiaal Uitrusting - Het materiaal van de natuurfotograaf
Goed materiaal is belangrijk voor natuurfotografie, maar uiteindelijk gaat het om de fotograaf zelf. De uitrusting van een natuurfotograaf wordt hier beschreven.

Camera De camera voor een natuurfotograaf
Alles wat belangrijk is om te weten over een camera voor de natuurfotograaf. De keuze aan camera's is overweldigend. Op welke dingen let je bij de aanschaf?

Filter Lichtfilter voorkomt overbelichte foto's
Diverse soorten filters kunnen worden aangeschaft voor de juiste belichting van uw natuurfoto's. In dit artikel worden diverse soorten filters besproken.

Fototas Fototas: uw camera veilig meenemen in een fototas
Een fototas is nodig voor de bescherming van uw camera, hierdoor blijft deze schoon, droog en beschadigt hij minder snel. Waar let je op bij een fototas?

Lenzen Camera lenzen: kies de juiste lens voor natuurfotografie en vogelfotografie
Tips voor lenzen en objectieven voor natuurfotografie en vogelfotografie. De juiste objectieven / lenzen bepalen veel van de kwaliteit van uw foto.

Macro hulpstukken Macrofotografie: scherpe foto's van details in de natuur
Macro hulpstukken om microscopisch kleine objecten vast te leggen. Macrofotografie is geweldig populair. Met weinig middelen kan je leuke dingen doen.

Prullenbak Foto's weggooien - gooi lelijke foto's direct weg!
Streef ernaar om een collectie van alleen mooie natuurfoto's te hebben. Bewaar alleen de beste natuurfoto's en gooi de rest in de prullenbak.

Statief Statief digitale camera: Gebruik statief voor scherpe foto's!
Een statief zorgt voor scherpe foto's en is onmisbaar voor een natuurfotograaf. Tips voor de keuze van een statief bij natuurfotografie en natuurfoto's.

Techniek
Inleiding techniek Techniek: leer hier mooie foto's maken.
Toepassen van de juiste techniek is nodig om een goede natuurfotograaf te worden. Gebruik kwalitatief goed fotografie materiaal en blijf veel oefenen.

Belichten Belichten - tips belichting foto voor gevorderden
Goed belichten met een digitale camera is niet eenvoudig. Op deze pagina een aantal tips van een professionele fotograaf voor goed belichte foto's.

Flitsen Flitsen: moeilijk onderdeel binnen natuurfotografie
Alleen een goede flits draagt bij aan een mooie natuurfoto. Flitsen is een van de moeilijkste onderdelen van natuurfotografie. Flitsen in de natuur.

Flitser Flitser gebruiken: al uw natuurfoto's met de juiste belichting!
Goed gebruik van de flitser vereist enige technische kennis. Tips van een professionele natuurfotograaf voor het gebruik van een flitser bij natuurfoto's.

Gebruik scherptediepte Scherptediepte - een foto valt of staat met scherptediepte!
Scherpte diepte, scherptediepteschaal, termen die iedere fotograaf wel kent. Goede fotografen gebruiken diafragma om scherpte-diepte te kiezen. klein brandpuntafstand is groot scherptediepte

Diafragma Diafragma en sluitertijd: rekenen in stops
In dit artikel lees je een tamelijke technische uiteenzetting over de begrippen diafragma en sluitertijd. Stops bepalen de lichthoeveelheid.

Scherpstellen Goed scherpstellen zorgt voor haarscherpe foto's!
Scherpstellen voor haarscherpe fotos: let op kwaliteit van lens; beweging van onderwerp en camera; diafragma en grootte onderwerp.

Disciplines
Inleiding disciplines Fotografie disciplines: elk onderwerp is uniek!
Verschillende onderwerpen vragen om een verschillende behandeling. Gebruik specifiek materiaal voor specifieke foto's. Tijd en geduld zijn noodzakelijk.

Landschap Landschap: sfeer is belangrijk bij landschapsfotografie!
Bij het maken van een landschapfoto let je op licht, diepte, compositie en het weer.

Macrofotografie Macrofotografie: Met macro altijd scherpe natuurfoto's!
De macro-funtie is onmisbaar voor de detailfoto's bij natuurfotografie. Lees hier tips voor macro foto's in de natuur.

Telewerk Telewerk: fotograferen op afstand
Tips voor fotograferen met een telelens in de natuur. Met een grote lens en het juiste gebruik kan men vanaf grote afstand foto's maken. Tips objectieven natuur.

Tips telewerk Telelenzen: Tips voor mooi foto's met telelens.
Gebruik telelens: Alles over tele-techniek en vijf belangrijke tips voor de mooiste natuurfoto's op afstand. Techniek van fotograferen: stil houden.

Compositie
Inleiding compositie Compositie bij natuurfotografie: enkele basisprincipes
De juiste compositie bestaat uit meerdere factoren en zorgt voor een mooie natuurfoto. Houd je aan de basisregels van fotografie composities.

Diverse aspecten Compositie bij natuurfotografie: een aantal tips
Lees hier over de laatste tips en details van een goede compositiefoto. Blikrichting bij dierenfoto's en de kracht van kleuren bij natuurfotografie.

Kleur en kleurgebruik Kleur en kleurgebruik bij natuurfotografie
Kleuren en de gevoelens die ze oproepen bij mensen. Waar moet ik rekening mee houden bij de factor kleur bij fotografie en natuurfotografie?

Beeldonderdelen Compositie van een natuurfoto: beeldonderdelen
Een compositie foto bestaat uit verschillende onderdelen met elke een eigen functie. Beeldonderdelen: onderwerp, achtergrond, voorgrond, standpunt, formaat.

Plaatsing onderwerp Plaatsing onderwerp bij natuurfotografie
Let er bij het maken van een foto op dat het onderwerp juist geplaatst wordt. Beeldvullend werken, een-derde regel, symmetrie, het wordt allemaal besproken.

Vogelfotografie
Vogelfotografie Vogelfotografie tips - vogels fotograferen: enkele tips
Vogelfotografie: tips voor het fotograferen van vogels: lichtval, lenzen, camera. Alles over natuurfotografie en met name vogels fotograferen!

Birdpix kalender 2012 Birdpix kalender 2012 - foto kalender met vogels
Birdpix kalender 2012 - Prachtige foto kalender met vogels van Birdpix. Elke maand een prachtige vogelfoto met deze verjaardagskalender van Birdpix!

Birdpix kalender 2013 Birdpix kalender 2013 bestellen - vogelfotografie kalender Birdpix
De Birdpix kalender 2013 biedt weer elke maand een prachtige grote foto, voldoende bijschrijfruimte en bij elke foto een informatieve tekst over de betreffende vogel.

Vogelkalender 2014 Kalender Birdpix 2014 - prachtige vogelkalender
De vogelkalender van Birdpix toont elke maand een prachtige grote foto, bijschrijfruimte en bij elke foto een informatieve tekst over de betreffende soort.

Birdpix kalender 2015 Birdpix kalender 2015 - vogelkalender van Birdpix
De Birdpix vogelkalender 2015 is verkrijgbaar! Elke maand een superfoto van Birdpix op een royaal formaat. De kalender is 36x25 cm en heeft voldoende schrijfruimte voor afspraken.

Birdpix kalender 2011 Vogelfotografie kalender Birdpix 2011 bestellen
Birdpix kalender 2011 - Bestel nu de prachtige vogelfotografie kalender 2011 met de mooiste vogelfoto's van Birdpix.nl. Elke maand een vogelfoto!

Vogelfotografie fotografen Vogelfotografie fotografen met eigen website
Nederlandse vogelfotografen en hun websites over vogelfotografie: veel vogelfoto's. De belangrijkste vogelfotografen van Nederland op een rijtje.

Boeken
Praktijkboek vogelfotografie Praktijkboek vogelfotografie - Birdpix 8 - vogels fotograferen
Het praktijkboek vogelfotografie van Birdpix is een basisboek voor vogels fotograferen. Met o.a. techniek, apparatuur, compositie, drijfhut en goede locaties.

Beleef buiten fotoboek Beleef buiten - fotoboek Nederlandse natuur - Birdpix Nederpix
Beleef buiten - Prachtig fotoboek met Nederlandse natuurfotografie van Birdpix en Nederpix. Afwisselende natuurfoto's van dieren en landschappen.

Birdpix fotoboek 5 Birdpix fotoboek 5 - tips voor vogelfotografie
Birdpix vogelboek 5: 88 Vogelfotografie tips. Goede tips voor het fotograferen van vogels. Alles over natuurfotografie en met name vogels fotograferen!

Birdpix fotoboek 6 Birdpix fotoboek 6: prachtige vogelfoto's
Birdpix 6 is een prachtig fotoboek met vogelfoto's. Een must-have voor iedere liefhebber van vogelfotografie.

Birdpix fotoboek 7 Birdpix fotoboek 7 - De 77 meest fotogenieke vogels van Nederland
Birdpix 7 is een prachtig fotoboek met indrukwekkende vogelfoto's. Een must-have voor iedere liefhebber van vogelfotografie en natuurfotografie.

Roofvogels en uilen Roofvogels en uilen - fotoboek vogels
Roofvogels & Uilen in Europa biedt de lezer met 150 weergaloze fotos een unieke blik in het leven van lle in Europa broedende uilen en roofvogels.

Tuinvogels Tuinvogels - vogels van tuin, park en stad in Europa
Naast de vele fotos van tuinvogels bevat dit boek informatieve teksten over verspreiding, gedrag en wetenswaardigheden van meer dan vijftig soorten vogels.

Fotografie boeken Boeken over digitale camera's
Boeken over digitale camera's. De digitale spiegelreflexcamera is tegenwoordig d camera niet alleen voor professionals, maar ook voor toegewijde amateurfotografen.

Crossbill guides Crossbill Guides - reisgidsen voor op vakantie
In de inmiddels bekende serie Crossbill Guides zijn inmiddels weer enkele nieuwe delen verschenen. Het gaat om de delen over Finnish Lapland, de Loire Valley (Frankrijk) en de Extramadure (Spanje).

Praktijkboek Wildlifefotografie Praktijkboek Wildlife fotografie - dieren fotograferen tips
Het Praktijkboek Wildlife fotografie is het vijfde deel in de succesvolle reeks praktijkboeken fotografie van Uitgeverij Birdpix. Het boek geeft veel tips voor het fotograferen van dieren.

Praktijkboek fotografie weer Praktijkboek fotografie weer - review Birdpix fotoboek
In dit praktijkboek van uitgeverij Birdpix komen alle weersverschijnselen aan bod. Bij elk natuurverschijnsel wordt besproken hoe je er het beste een geslaagde foto van kunt maken.

Praktijkboek landschapsfotografie Praktijkboek landschapsfotografie - uitgeverij Birdpix
het Praktijkboek landschapsfotografie is het tweede deel in de reeks Praktijkboeken van Uitgeverij Birdpix. Het bevat tal van tips voor landschapsfotografie.

Praktijkboek macrofotografie Praktijkboek macrofotografie - recensie birdpix boek
Het Praktijkboek Macrofotografie biedt uitgebreide informatie die elke fotograaf verder brengt. Alle technische aspecten worden besproken aan de hand van talloze voorbeeldfoto's.

Boeken recensies
De steenuil Boek De steenuil must have voor natuurliefhebbers
Het boek 'De steenuil' is er een in de serie die de KNNV uitgeeft. Het is een serie van prachtige monografien over Nederlandse dieren. De steenuil wordt uitgebreid beschreven.

Wild en bijster land Dwalen met boek Wild en bijster land van Natuurmonumenten
De afdeling Zuidwest Veluwe van Natuurmonumenten gaf in samenwerking met AFdH Uitgevers een prachtig boek uit over Planken Wambuis. Een weldaad voor natuurliefhebbers!

Handboek natuurfotografie Handboek natuurfotografie - recensie
Van diagfragma tot telelens, van schuiltent tot onderwaterfotografie, van batterij tot poepdoos. Het Handboek natuurfotografie laat niets aan het toeval over.

Loofbomen in Nederland Prachtig boek over Nederlandse en Vlaamse loofbomen
Het boek 'Loofbomen in Nederland en Vlaanderen' is een prachtig boek, geschikt voor een breed publiek. Het is een standaardwerk over bomen, boordevol informatie in woord en beeld.

Expeditie Wildernis Recensie Expeditie Wildernis: grasduinen n nadenken
Expeditie Wildernis is geen standaard natuurboek. Het is een veelzijdige mix van filosofische gedachten, beschrijvingen van de omgeving, ervaringen, animerende gesprekken en meer.

50 jaar Vogelringstation 50 jaar vogels ringen
Het boek '50 jaar Vogelringstation Nebularia 1959-2009' is een 131 paginas tellend boek dat in beperkte oplage verscheen. Het gaat over ervaringen van vijftig jaar in een vogelringstation.

Zakgids Nederlandse vogels Nieuwe zakgids Nederlandse vogels
KNNV Uitgeverij heeft recent een zakgids toegevoegd aan de lijst van Nederlandse vogelliteratuur. De Zakgids Vogels van Nederland beperkt zich tot de Nederlands vogelsoorten.

Zeeboek Zeeboek van @KNNV Uitgeverij: fijne gids voor langs de vloedlijn
Het Zeeboek is een uitgave van Jeugdbondsuitgeverij en KNNV Uitgeverij en is bedoeld voor liefhebbers van alles wat gewild of ongewild aanspoelt op het strand.

Verder kijken
Birdpix evenement Birdpix evenement - PIXperience natuurfotografie evenement
Honderden mensen met n passie: natuurfotografie. Normaal ontmoeten ze elkaar online op Birdpix of Nederpix. Op de PiXperience in levende lijve.

Natuurfotografen Natuurfoto's op deze sites over natuurfotografie
Natuurfotografen-sites met vele natuurfotografen en hun natuurfoto's. Deze cursus natuurfotografie biedt een uitgebreid overzicht van natuurfotografen in binnen- en buitenland.

Beeldbanken Beeldbanken natuurfotografie - overzicht website's natuurfoto's
Overzicht van beeldbanken voor natuurfotografie en landschapsfotografie. Op deze pagina een overzicht van enkele beeldbanken en fora over natuurfotografie.

Workshop of cursus Workshop natuurfotografie - leer goede natuurfoto's maken!
Leer goede natuurfoto's maken tijdens een workshop natuurfotografie! Een overzicht van mogelijkheden van fotografie workshops in de natuur.