Digitale camera met zoeker

Camera uitleg - U

UFB (Ultra Fine Bright)
Het UFB display is meer dan drie keer zo groot en biedt een resolutie die twee keer zo helder is dan de huidige STN-LCD (Super Twisted Nematic LCD) displays.

Ultraviolet licht - UV licht
Ultraviolet licht is in feite gewoon licht, alleen is de golflengte van de UV-straling zó kort dat het menselijk oog het licht niet kan waarnemen.

Zichtbaar licht omvat golflengtes van 400 tot 800 nanometer. Het UV-gebied zit tussen de 40 en 400 nanometer. Sommige dieren kunnen de UV-frequenties wel waarnemen. Omdat het zonlicht voor een deel uit UV-straling bestaat, speelt ultraviolet in de natuur een grote rol.
Ultravioletlicht, of kortweg UV-licht, is net als infrarood gewoon te fotograferen. Het is wel iets minder gemakkelijk. UV-licht levert vaak interessante fotografische resultaten op.

USB (Universal Serial Bus)
Een seriële communicatiepoort die kan worden gebruikt voor het aansluiten van randapparatuur die hiervoor geschikt is, waaronder veel digitale camera's. Dit type poort is aanmerkelijk sneller dan de gebruikelijke COM poorten.

USM - UltraSonic Motor
UltraSonic Motor is het snelle aandrijfmechanisme voor scherpstelling op Canon lenzen. Dit hoogwaardige systeem is gebaseerd op ultrasone trillingen.

Uitlijnen van foto's
Foto's aansluitend op elkaar plaatsen binnen een fotobewerkingsprogramma wordt uitlijnen genoemd. Het is een functie die voorkomt in Photoshop.

Meer over dit onderwerp

Canon
Canon digitale camera's - overzicht van camera's van Canon

Canon EOS 500 D
Canon EOS 500 D digitale camera - Review Canon EOS 500 D

Teleobjectieven
Teleobjectieven - o.a. Canon, Nikon, Minolta, Olympus, Sigma, Tamron, Raynox.

Livesafer backup programma
Livesafer: backup programma voor uw bestanden en foto's

Effecten op plexiglas
Foto op plexiglas bestellen - welke foto effecten zijn mogelijk?

Kleur en kleurenleer
Kleur en kleurenleer: hoe zit het precies met kleuren?

Camera filters
Een filter op uw camera - wat heb je daar aan?