Adobe Color, voorheen bekend als Adobe Kuler, is een online tool en een onderdeel van het Adobe Creative Cloud-ecosysteem. Het is ontworpen om gebruikers te helpen bij het creëren, verkennen en beheren van kleurenschema's voor verschillende creatieve projecten, waaronder grafisch ontwerp, illustratie, fotografie en meer.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en functies van Adobe Color:

1. Kleurenschema's Ontdekken:

Adobe Color biedt gebruikers de mogelijkheid om inspiratie op te doen door te bladeren door duizenden reeds gemaakte kleurenschema's die door de gemeenschap zijn gedeeld. Deze schema's kunnen worden gefilterd op basis van verschillende criteria zoals populaire, nieuwste, meest gebruikte, enz.

2. Kleurregels:

Adobe Color biedt verschillende kleurharmonieregels, waaronder complementaire, analoge, triadische en meer. Dit helpt gebruikers bij het maken van kleurenschema's die visueel aantrekkelijk en goed uitgebalanceerd zijn.

3. Kleurkiezer:

Gebruikers kunnen handmatig kleuren selecteren of aanpassen door te klikken op een kleurwiel en schuifregelaars voor HSL (Hue, Saturation, Lightness).

4. Exporteren naar Creative Cloud Apps:

Met een enkele klik kunnen gebruikers hun gemaakte kleurenschema's rechtstreeks importeren in andere Adobe Creative Cloud-applicaties zoals Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign.

5. Adobe Capture Integratie:

Adobe Color is naadloos geïntegreerd met Adobe Capture, waarmee gebruikers kleuren kunnen extraheren uit foto's die ze met hun mobiele apparaat hebben gemaakt.

6. Opslaan en Delen:

Gebruikers kunnen hun eigen kleurenschema's opslaan in hun Adobe-account en ze delen met anderen in de Adobe-community.

7. Trends en Inspiratie:

Adobe Color biedt ook inzichten in kleurtrends en inspiratiebronnen voor het gebruik van kleur in ontwerpprojecten.

Kortom, Adobe Color is een krachtige tool voor ontwerpers en creatieve professionals om effectief met kleuren te werken en visueel aantrekkelijke projecten te creëren. Het helpt bij het verkennen van kleuropties, het maken van uitgebalanceerde kleurenschema's en het integreren van kleuren in verschillende ontwerpprojecten binnen het Adobe-ecosysteem.