Geheugenkaart

Geheugen, compactflash of SD

Het is altijd handig om net als bij een extra batterij, een extra geheugenkaart te kopen. Hoe groot moet je geheugenkaart zijn? Dat is natuurlijk afhankelijk in welk formaat je foto's gaat nemen. 

Als je bijvoorbeeld alles opslaat in RAW formaat dan is een 4G kaart wel erg handig, want daar kan je ongeveer 300 foto's mee maken op de hoogste resolutie.

Snelheid geheugenkaart

In principe maakt het wel uit welke geheugenkaart je neemt i.v.m. de wegschrijfsnelheid. Zorg ervoor dat je kaart minimaal ongeveer 9Mb per seconde weg kan schrijven. Hierdoor zal je niet veel vertraging merken als je een paar foto's achter elkaar maakt.

Scandisk Ultra II en Extreme III

Je hebt bijvoorbeeld van Sandisk de Ultra II en Extreme III uitvoeringen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende grootte en verschillende uitvoeringen .Voorbeelden zijn Compact flash of Scandisk. De Ultra II voldoet qua snelheid voldoende bij deze kaarten.

Vastlopen geheugenkaart

Het is handig om rekening te houden met het feit dat geheugenkaarten kunnen vastlopen. Het is dan mogelijk dat je alle foto's kwijt bent. Daarom is het altijd verstandig om meerdere kaarten te gebruiken of de foto's te kopieren naar een laptop.

Opleidingen fotografie

Wil je meer met je interesse in fotografie? Dan is wellicht een fotografie opleiding iets voor je. Belangrijke onderdelen in de digitale wereld zijn fotografie en film. Wanneer je een creatief persoon bent, denk je vaker in beelden dan in woorden. Tegenwoordig kun je veel studies en opleidingen voor film en fotografie doen.

Je leert jezelf te ontwikkelen op het vlak van fotografie en zo kun je jezelf van anderen onderscheiden. Er zijn allerlei mogelijkheden op verschillende niveaus, dus ook jij kunt voor dit creatieve en mooie vak kiezen!

Kleur en kleurgebruik

Een ander belangrijk onderdeel van fotografie is kleur en kleurgebruik. Kleuren hebben meer impact op ons gemoed dan sommigen zouden denken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij 60-70 % van de aankopen die mensen doen, de kleur een invloed heeft. Kleur is vaak de laatste reden om een product te kopen, maar het is wel het eerste wat een consument opvalt. Ook bij fotografie speelt kleur en kleurgebruik een belangrijke rol.

Meer over dit onderwerp

M memory -> megapixel
Memory stick - megapixel - uitleg begrippen digitale camera

X xga -> xd picture card
Xga picture card - Fujifulm en Olympus

G geheugen -> gif
Geheugen gif - uitleg fotografie termen

E EPS -> exposure
Extern geheugen - begrippen digitale camera

C camcorder -> contrast
Camcorder contrast canvas - uitleg begrippen camera

Basiscursus
Basiscursus fotografie - een camera gekocht en wat nu?

Zonnekap voor camera
Zonnekap voor de camera