Body van de camera

De body is eigenlijk het brein van de camera. De body verwerkt het licht wat door de lens is gekomen naar de beeldsensor. De body is een belangrijke factor bij een digitale camera.

Hoe uitgebreider de body is, des te meer mogelijkheden je hebt om goede foto's te maken. Het maakt natuurlijk uit of je bijvoorbeeld met de body tot maximaal 800 ISO of voor maximaal 3200 ISO kan gaan.

Nadelen

Het nadeel is dat als je steeds betere functionaliteit wilt hebben op een body, je flink in de buidel moet tasten. Een uitgebreide body is erg duur. De meeste mensen denken dat de body het duurste is. De body is immers het grootste gedeelte van de gehele camera. Dit is echter een vergissing.

Kwaliteit lenzen

Een goede foto maak je als eerst met een zeer goede lens. Je kan nog zo'n dure body hebben, maar als er een goedkope lens opzit behaal je nog steeds niet het beste resultaat.

Je kan beter een dure lens kopen en die op een iets goedkopere body zetten dan andersom.

Objectieven kiezen

Op deze site staan diverse artikelen die je helpen om de juiste objectieven te kiezen bij je camera body. Let bij de keuze wel goed op of de lenzen op je camera body passen.

Opleidingen fotografie

Wil je meer met je interesse in fotografie? Dan is wellicht een fotografie opleiding iets voor je. Belangrijke onderdelen in de digitale wereld zijn fotografie en film. Wanneer je een creatief persoon bent, denk je vaker in beelden dan in woorden. Tegenwoordig kun je veel studies en opleidingen voor film en fotografie doen.

Je leert jezelf te ontwikkelen op het vlak van fotografie en zo kun je jezelf van anderen onderscheiden. Er zijn allerlei mogelijkheden op verschillende niveaus, dus ook jij kunt voor dit creatieve en mooie vak kiezen!

Kleur en kleurgebruik

Een ander belangrijk onderdeel van fotografie is kleur en kleurgebruik. Kleuren hebben meer impact op ons gemoed dan sommigen zouden denken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij 60-70 % van de aankopen die mensen doen, de kleur een invloed heeft. Kleur is vaak de laatste reden om een product te kopen, maar het is wel het eerste wat een consument opvalt. Ook bij fotografie speelt kleur en kleurgebruik een belangrijke rol.

Meer over dit onderwerp

Camera lenzen
Camera lenzen - tips voor een objectief bij uw camera

Camera tas
Camera tas

Fotocamera kopen
Camera kopen - tips beste digitale camera

Batterijgrip
Batterijen en batterijgrip

Checklist camera diefstal
Checklist camera diefstal: Waar moet u rekening mee houden?