Fotobewerken

Fotobewerking met diverse programma's.

Goed fotograferen betekent niet dat je geen nabewerking mag doen. Dat gebeurde voorheen immers ook in de donkere kamer? Over het bewerken van foto's gaan de artikelen in deze rubriek.

Bij elk artikel zijn onderaan de pagina ook gerelateerde onderwerpen aangegeven. Zo wordt bijvoorbeeld verwezen naar Picasa van Google. U kunt de informatie zo in samenhang met andere fotografie thema's bestuderen.

Veel plezier met foto's bewerken!

Photoshop

Cursus Adobe Lightroom
Adobe Photoshop Elements
Fotoboek in Lightroom
Zwartwit met Photoshop
Optimaliseer afbeeldingen voor het web met Photoshop
Foto bewerken Photoshop

Picasa

Picasa downloaden
Picasa van Google

Algemeen
Foto bewerken Foto bewerken - fotobewerkingen met gratis programma
Foto's bewerken met een fotobewerkingsprogramma is tegenwoordig bijna standaard nabewerking bij digitale foto's. Tips fotobewerkingsprogramma.

Picasa of Photoshop Fotobewerking met Photoshop of Picasa
Fotobewerking en beeldbewerking - tips voor de juiste foto bewerking met Photoshop. Kleur en contrast aanpassen, retoucheren, verscherpen.

Belichting bewerken Belichting: tips om de belichting van een foto te bewerken
Is de foto te licht of te donker? Bewerk dat op uw camera of met Photoshop! Belichting kan in veel gevallen achteraf bewerkt worden met bewerkprogramma.

Foto effecten Foto pimpen en effecten - Picasa of Photoshop
Foto pimpen en effecten - tips voor een juiste foto effecten met Picasa of Photoshop. Wat kun je met fotobewerkingsprogramma's? Tips foto software.

Foto portfolio website maken Foto portfolio website maken
Ben je fanatiek met fotografie bezig? Breng dan je foto�s onder de aandacht. Een handige manier om je foto�s tentoon te stellen is door een eigen portfolio website op te zetten.

Fotoprogramma vergelijken Fotobewerkingsprogramma vergelijken - Adobe Photoshop Elements
Vergelijken van programma's om foto's te bewerken. Lees dit review en kies dan het beste fotobewerkingsprogramma! Foto bewerk software review.

Foto bewerken grappig Foto bewerken grappig - 5 gratis tips foto Apps
De mogelijkheden op het gebied van fotobewerkingen zijn eindeloos. Ben je op zoek naar grappige fotobewerkingen? Bekijk dan eens hier onze 5 tips voor grappige fotobewerkingen!

Foto bewerken met Nikon Capture NX-D Foto bewerken met Nikon Capture NX-D en ViewNX-i software
Nikon kondigt aan dat Capture NX-D, een programma voor het verwerken en aanpassen van RAW-beelden die met een digitale camera van Nikon zijn gemaakt, gratis beschikbaar is.

Online foto bewerken Online foto bewerken - tips voor tools
Snel even online foto's bewerken? Dat kan met de tools die besproken worden op deze pagina. Online foto's bewerken wordt nu wel erg gemakkelijk: retoucheren, bijsnijden, belichten.

Picasa downloaden Picasa downloaden
Picasa downloaden van Google. Via deze pagina kun je Picasa van Google gratis downloaden. Fotobewerkprogramma Picasa van Google is nog steeds als gratis download beschikbaar.

Picasa van Google Picasa: gratis foto bewerk programma van Google
Picasa van Google: gratis foto bewerk programma met veel mogelijkheden voor foto's ordenen, bewerken, exporteren, mailen, en online presenteren en delen.

Picasa handleiding
Afdrukken 1 (bestellen) Afdrukken bestellen via Picasa
Afdrukken bestellen bij foto.com via Picasa gaat eenvoudig en snel door de handige functies. Waar moet je op letten als je via Picasa afdrukken gaat bestellen.

Afdrukken 2 (printen) Afdrukken met je eigen printer via Picasa 3
Afdrukken met eigen printer via Picasa gaat snel en eenvoudig. Waar moet je op letten als je via Picasa foto's gaat afdrukken met je eigen printer.

Albums Albums in Picasa
Je kunt eenvoudig een album in Picasa maken en zo je foto's orderen en rubriceren. Foto's rubriceren doe je in Picasa door albums te maken.

Back-up Back-up van je foto's maken via Picasa
Een backup maken van je foto's is erg belangrijk. Als je Picasa goed gebruikt, moet je ook via Picasa je back-ups maken en niet op andere manieren.

Bestanden en meer Bestanden in Picasa
Bestanden en mappen beheren in Picasa: bestanden beheren, afdrukken bestellen, bureaublad instellen, dubbele bestanden opruimen, grote bestanden verkleinen

Blogger Blogger via Picasa
Vanuit Picasa direct foto's en filmpjes op je weblog bij Blogger plaatsen. In dit artikel lees je hoe je dat handig en snel voor elkaar kunt krijgen met Picasa.

Bijsnijden Bijsnijden van foto´s in Picasa
Bijsnijden in Picasa gaan eenvoudig en snel. Bijsnijden is de meest belangrijke fotobewerking en dus heeft Picasa daar veel mogelijkheden voor.

Cadeau CD Cadeau CD via Picasa maken
Een foto-cd maken is in Picasa gemakkelijk te maken en toch een mooi cadeau. Het is dus geen backup, maar vooral een CD met foto's die je cadeau geeft.

Collages Online collages maken: collage foto poster bestellen
Met Picasa kun je leuke collages of contactvellen maken, ook voor een poster of een verjaardagskalender. Maak eenvoudig een collage online met Picasa.

Corrigeren Corrigeren in Picasa
Bijna elke foto heeft een paar correcties nodig en met Picasa heb je geen excuus om dat niet te doen. Fotobewerking was nog nooit zo eenvoudig en snel!

Delen Online foto’s delen via Picasa & Picasaweb van Google
Foto's met elkaar delen kan via e-mail, maar is vaak via Picasaweb beter en handiger. Online foto’s delen via Picasa 3 & Picasaweb van Google.

Diavoorstelling Diavoorstelling in Picasa 3 maken
Bekijk je foto's vaak met een fraaie diavoorstelling in Picasa. Een Diavoorstelling in Picasa maken gaan snel en simpel. Download de gratis software.

DPI DPI en foto´s - Is DPI iets moeilijks?
Uitleg DPI. Er is veel onbegrip over de betekenis van de afkorting dpi, vooral bij het maken en bestellen van afdrukken en scannen van oude foto's en dia's.

Effecten Effecten in Picasa
Met Picasa zijn veel bijzonder mooie foto-effecten mogelijk die soms van pas kunnen komen. De effecten zijn eenvoudig toe te passen en ook weer ongedaan te maken.

E-mail 1 (bijlagen) E-mail vanuit Picasa 3 van Google
Foto's per e-mail verzenden gaat via Picasa zoals het hoort. Ook Buzz komt aan bod. E-mail met foto's vanuit Picasa van Google is eenvoudig en snel.

E-mail 2 (in-line) E-mail met foto's met hulp van Picasa
Bij in-line afbeeldingen en foto's in e-mail, gaat het om foto's tussen de regels en die kun je met exporteren vanuit Picasa daarvoor geschikt maken.

Exporteren Exporteren vanuit Picasa
Een of meerder foto's exporteren gaat gemakkelijk met Picasa. Om foto's met andere programma's verder te kunnen bewerken, moet je ze eerst vanuit Picasa exporteren.

Film Film maken in Picasa video - Gratis movie maker
Van een fotoserie een film maken kan in Picasa ook. Je krijgt dan een soort video die bestaat uit foto's en afbeeldingen. Maak zo je eigen foto video!

Formaat vergroten Fotoformaat vergroten voor posters met Picasa
Formaat van een foto met te weinig pixels vergroten met behulp van een collage in Picasa, bijvoorbeeld voor het bestellen van een foto poster.

Formaat verkleinen Fotoformaat verkleinen met Picasa via exporteren
Formaat van een foto met te veel pixels verkleinen met behulp van exporteren in Picasa, bijvoorbeeld voor blogs, mail, publicaties, websites zoals Marktplaats en Picasaweb.

Geocoderen Geocoderen in Picasa 3 van Google
Reisfoto's via Picasa in Google Earth op de juiste plaats zetten middels geocoderen. Geocoderen via Picasa gaat snel en eenvoudig.

Google foto’s Google foto’s vervangt Google+ foto’s & Picasaweb
Onlangs is Google met de reeds aangekondigde dienst Google foto's gekomen. Google foto's vervangt het ingewikkelde Google+Foto’s, maar ook het verouderde Picasaweb.

Help Help in Picasa 3 en Picasa 4
Er is veel Help-informatie in Picasa beschikbaar waar niemand naar kijkt. Doe dat maar wel eens! Help in Picasa is snel te vinden. Ook handleiding beschikbaar.

Histogram Histogram informatie in Picasa - histogram foto
Het histogram in Picasa kan je helpen om verkeerde correcties te voorkomen. Histogram in Picasa raadplegen. Ook uitleg histogram op deze site.

Importeren Importeren van foto's via Picasa
Fotos'van externe bronnen (camera, cd, scanner, usb-stick) in Picasa invoeren. Importeren via Picasa gaat eenvoudig. Handleiding Picasa 4 online.

JPEG Uitleg JPEG in Picasa
Fotobestanden zijn meestal Jpeg-bestanden en die heb je in alle kwaliteiten, dus ook in Picasa. Picasa is gratis foto bewerk software van Google.

Kleurtemperatuur Kleurtemperatuur in Picasa aanpassen
Een foto een koelere of warmere tint geven in Picasa. Kleurtemperatuur in Picasa bewerken. Uitleg kleur en kleurenleer op deze site beschikbaar.

Labels (tags) Labels en tags in Picasa 3 en 4
Uitleg over het gebruik van labels en tags in Picasa 3. Hoe kun je het beste je fotoverzameling organiseren en labelen met behulp van Picasa?

Locaties Locaties vastleggen in Picasa 3
Op plattegronden aangeven waar de foto's zijn gemaakt. Locaties vastleggen in Picasa heet geotaggen. Het kan eenvoudig en snel in Picasa 3 van Google.

Mappenbeheer Mappenbeheer in Picasa
In Picasa kun je zelf kiezen welke mappen je wilt zien en welke niet. Je kunt dat instellen bij 'Mappenbeheer' en zo sluit je bepaalde mappen van je PC uit.

Mapweergave Mapweergave in Picasa 3 van Google
Een mappenlijst moet overzichtelijk zijn en Picasa kan je daarbij helpen, maar het meeste moet je toch zelf doen. Mapweergave in Picasa selecteren.

Naamlabels Naamlabels in albums op Picasaweb van Google
Het kan nuttig zijn om vooral op oude foto's de namen bij de foto's te zetten. Via naamlabels in Albums op Picasaweb gaat dat snel en simpel.

Naam wijzigen Naam wijzigen in Picasa 3 en Picasa 4
In Picasa kun je als je het goed aanpakt hele series foto's automatisch hernummeren. Dat gaat via de optie naam wijzigen in Picasa van Google.

Onderschriften Onderschrift of titels in Picasa
Onderschriften zijn belangrijk als foto's niet vanzelfsprekend zijn. Verwar onderschriften niet met bestandsnamen! Onderschriften staat op een speciale plek.

Opslaan Opslaan in Picasa
Opslaan op schijf veroorzaakt veel overbodige bestanden en moet je dus niet doen. Picasa zoekt gewoon de huidige bestanden, dus opslaan is niet nodig.

Opties Opties in Picasa 3 en Picasa 4
Ook voor de opties in Picasa geldt dat je ze naar behoefte kunt aanpassen. Opties in Picasa 3 en Picasa 4 van Google. Download de gratis software.

Personen Personen in Picasa - gezichtsherkenning
Verzamelen en naamgeven van gezichten in speciale albums. Picasa kan gezichten herkennen en daarmee kun je dus je foto's ook indelen op personen.

Posters printen Posters maken en online foto poster printen via Picasa 4
Met Picasa kun je ook foto posters afdrukken, via een mooie grote foto collage. Posters maken in Picasa 4 gaat snel en eenvoudig. Bestellen bij foto.com.

RAW RAW in Picasa 3 bewerken
RAW-bestanden kunnen ook met Picasa worden bewerkt, maar of het nog beter kan is de vraag? RAW in Picasa bewerken is goed mogelijk. Uitleg van RAW.

Recht maken Foto's recht maken in Picasa
De meeste foto's staan een beetje scheef, dus is recht maken belangrijk en natuurlijk kan dat in Picasa prima. Recht maken van foto's in Picasa.

Retoucheren Retoucheren in Picasa
Een foto retoucheren of corrigeren kan met Picasa. Een vlekje in een foto kan storend zijn en met de functie retoucheren van Picasa kun je dat prima verhelpen.

Rode ogen Rode ogen in Picasa bewerken
Rode flitsogen is een bekend euvel en die rode ogen kun je met Picasa prima bijwerken. Picasa zoekt automatisch de rode ogen op en corrigeert deze.

Samenwerken Online samenwerken op Picasaweb via Picasa album
Ook anderen kunnen nu op uitnodiging bijdragen aan het maken van een webalbum. Online samenwerken rond foto's en fotografie met Picasaweb van Picasa.

Screensaver en meer Screensaver en screendumps in Picasa
Schermafbeeldingen zijn handig in gebruiksaanwijzingen en met een screensaver kun je je computer tijdens een pauze wat te doen geven en dankzij Picasa is dat ook nog mooi om te zien.

Sneltoetsen Sneltoetsen in Picasa
Toescombinaties om het gebruik van Picasa handiger te maken. Sneltoetsen zijn com­binaties van meestal twee toetsen waarmee je sneller kunt werken.

Sorteren Sorteren in Picasa - gratis programma van Google
Picasa is één van de weinige programma's waarin je je foto's behalve op naam of datum ook handmatig kunt sorteren. Picasa is gratis en van Google.

Tekst toevoegen Tekst toevoegen in Picasa
Bewerkbare tekst op foto's plaatsen voor titeldia's en wenskaarten. Tekst aan foto's toevoegen is een populaire fotobewerking. Letters op foto plaatsen.

Trefwoorden en tijdslijn Trefwoorden en tijdslijn in Picasa
In Picasa kun je trefwoorden aan je foto's toevoegen om ze gemakkelijker terug te kunnen vinden en je kunt ze ook op een tijdslijn zien.

Undo (ongedaan maken) Undo (ongedaan maken) in Picasa
In Picasa kun je alle correcties ongedaan maken, in het Engels heet dat:: undo! Het is een soort prullenbak functie: heb je iets fout gedaan, dan kun je dat herstellen.

Uploaden Uploaden naar Picasaweb - Picasa uploader
Voor het delen van foto's is Picasaweb ideaal en de uploader in Picasa helpt daarbij. Snel en gemakkelijk foto's online zetten en uploaden naar Picasaweb.

Verplaatsen en meer Verplaatsen en selecteren in Picasa
Fotos'in Picasa verplaatsen naar een andere of nieuwe map doe je om orde op zaken te stellen. Selecties vasthouden of wissen kan daarbij van pas komen.

Verbergen of verwijderen Verbergen of verwijderen in Picasa
Verwijderen of verbergen van bestanden en mappen is in Picasa goed geregeld, maar je moet wel weten wat het verschil is. Anders verwijder je onterecht foto's.

Webalbums Webalbum via Picasa - Picasaweb van Google Photo
Picasa webalbum: Foto's via Picasa gemakkelijk en snel op een website zetten. Een webalbum is niet alleen voor de show: Google Photo Picasaweb.

Webpagina Webpagina maken in Picasa
Dat je in Picasa ook een mooie webpagina met foto's kunt maken, is niet alleen voor de bollebozen met een website interessant, maar ook als alternatief voor een cadeau-cd.

Weergave Weergave in Picasa
De weergave van je foto's op een scherm kan in Picasa worden aangepast, bijvoorbeeld bij gebruik van een beamer. Dit is een speciale instelling van Picasa.

Zoeken en meer Zoeken en meer in Picasa
Zoeken naar een bepaalde foto hoeft in Picasa geen onbegonnen werk te zijn, mits je bepaalde voorzorgen neemt. Hier wordt besproken hoe je zoeken mogelijk maakt.

Zwart-wit Zwart-wit in Picasa
Je kunt in Picasa een kleurenfoto met één klik veranderen in een zwart-wit foto, maar er zijn veel nog mooiere varianten. Foto zwart wit maken met Picasa.

Photoshop
Cursus Adobe Lightroom Cursus Adobe Lightroom - online Photoshop cursus
Wil je ook graag foto’s bewerken in Adobe Lightroom, maar kun je er nog niet goed mee overweg? Kijk dan eens bij de Photoshop cursus Adobe Lightroom.

Adobe Photoshop Elements Adobe Photoshop Elements cursus - tutorials cursus
Op zoek naar een goede cursus voor Adobe Photoshop Elements? Bij Sn@p bent u aan het juiste adres voor een cursus Adobe Photoshop op uw PC.

Fotoboek in Lightroom Fotoboek ontwerpen in Adobe Lightroom 4
Fotoboek ontwerpen in Adobe Lightroom 4 is nu gemakkelijk door de module in Adobe Lightroom 4. Maak eenvoudig en snel je eigen fotoboek in Adobe.

Zwartwit met Photoshop Zwart wit foto maken met kanaalmixer van Photoshop
Zwartwit foto in kleur nemen met kanaalmixer van de Photoshop software. Tips om met Photoshop foto's te bewerken en prachtige resultaten te boeken.

Optimaliseer afbeeldingen voor het web met Photoshop Optimaliseer afbeeldingen voor het web met Photoshop
Iedereen wil dat zijn website zeer snel wordt geladen, zodat de wachttijd voor de bezoeker zo kort mogelijk wordt gehouden. Lees hier hoe je dat doet met Photoshop.

Foto bewerken Photoshop Foto bewerken tutorial - Photoshop van Adobe
Er zijn verschillende manieren om een foto te bewerken. Ik bespreek in deze tip mijn manier, hoe ik altijd standaard mijn foto's bewerk met Adobe Photoshop.