De auto speelt een belangrijke rol tijdens de fotoreportage.


 

De kusmomenten kunnen niet gemist worden in de fotoreportage.

Foto's: Karakteristiek fotografie

Bruidsreportage

Tips voor een mooie fotoreportage

De tips voor een goede bruidsreportage zijn onderverdeeld in drie delen: voorbereiding vóór de bruiloft, fotoreportage tijdens de huwelijksdag en het album etc. na afloop van de trouwdag.

Vóór de bruiloft

Laat de fotograaf zich passend kleden

De gasten doen hun uiterste best om er zo voordelig mogelijk uit te zien op jullie trouwdag. Het zou aardig zijn als de fotograaf niet al te veel uit de toon valt. Natuurlijk moet de fotograaf zich lekker voelen in zijn of haar kleding, want er moet gewerkt worden. Maar enige afstemming op het te fotograferen publiek kan zeker geen kwaad.

 

Maak een duidelijke fotoplanning

Vooraf nadenken over wat jullie in ieder geval van jullie trouwdag in de bruidsreportage willen hebben is heel belangrijk. Veel dingen zijn vanzelfsprekend, maar toch is het goed om het duidelijk te maken. Dat geeft de fotograaf ook een duidelijk kader en voorkomt teleurstellingen achteraf. Je hebt dan meteen ook een eerste aanzet tot een tijdsplanning. Wil je bijvoorbeeld al je vrienden op één foto, dan moet dat wel georganiseerd worden.

Klik met de fotograaf

Misschien voor de hand liggend, maar toch: zorg dat je een bruidsfotograaf kiest waar je je prettig bij voelt. Een bruiloft is toch al een dag waarop er allerlei emoties een rol kunnen spelen. Daar moeten niet ook nog eens irritaties rond een fotograaf bij komen. Vriendelijk lachen en ontspannen poseren gaat een stuk eenvoudiger als de fotograaf een prettige persoonlijkheid is.
 

Fotoreportage tijdens de bruiloft

Achter de schermen

De officiële poseer-foto's en foto's van de trouwceremonies zijn natuurlijk belangrijk. Maar het is ook erg leuk om achteraf te zien wat er achter de schermen zoal gebeurde. De bruidegom die zijn stropdas strikt, het haar van de bruid dat wordt verzorgd, de gasten die zich in gereedheid brengen. Zorg dat je dergelijke dingen in je fotoplanning opneemt of vraag de bruidsfotograaf er naar om dergelijke dingen ook te fotograferen.

Blijf in beweging

Al te statisch op de fotograaf gericht zijn tijdens de fotosessies, zal ook wat minder ontspannen foto's opleveren. Blijf daarom in beweging en probeer je van de fotograaf niet al te veel aan te trekken. Praat met je aanstaande partner, maak een lolletje, geniet er ook van. Dat zal je bruidsreportage zeker leuker maken.

Gebruik je locatie

Je hebt een mooie locatie uitgekozen om de trouwfoto's te maken. Laat de fotograaf dit uitbuiten. Dus niet alleen de locatie gebruiken als achtergrond, maar laat er ook decor-foto's van in je plakboek terecht komen. Er valt veel meer uit een locatie te halen dan alleen wat achtergronden tijdens de fotosessies.

Iedereen is fotogeniek

Niet alleen de fotomodellen krijgen een prachtige trouwreportage. Iedereen is fotogeniek. Een goede fotograaf zal het voor elkaar krijgen om jullie op je voordeligst op de gevoelige plaat vast te leggen. Houd dat in gedachten en geniet van de reportage!

Kies de juiste momenten

Tijdens de trouwceremonie moet er natuurlijk gefotografeerd worden. Maar laat de fotograaf ook de momenten vlak ná dergelijke spannende ogenblikken vastleggen. Je bent dan vaak heel ontspannen en opgelucht en dat levert prachtige natuurlijke foto's op.

Neem de tijd

Neem ruim de tijd om je trouwreportage te laten maken. Niets is beroerder dan dat je vlug-vlug nog wat plaatjes moet laten schieten omdat de klok doortikt en het gemeentehuis wacht... Als je echt ontspannen bent doordat er genoeg tijd is, zullen de foto's dit ook weerspiegelen. Neem eventueel een professionele ceremoniemeester in de arm om een goede planning te maken.

Speel in op het weer

Natuurlijk is het prettig als het stralend weer is op jullie bruiloft. Maar ook wat mindere weersomstandigheden kunnen een geweldige bruidsreportage opleveren. Speel dan wel in op het weer. Niet alleen door een binnenlocatie achter de hand te houden voor echt stromende regen, maar ook door bijvoorbeeld vrolijke paraplu's een rol te geven in de bruidsreportage.

Vergeet de camera

Je bent het meest ontspannen als je de fotocamera vergeet tijdens jullie huwelijksreportage. Wees jezelf en denk niet teveel aan de fotograaf met zijn gereedschap. Dan zul je de meest natuurlijke trouwfoto's krijgen.

Ná de bruiloft

Online nabestellen

Het handigste is het wanneer je de trouwfoto's online bij de fotograaf kunt bijbestellen. Je mailt de link naar je familie en vrienden en de rest wordt voor je geregeld. Werken met bijbestelbriefjes is echt uit de tijd. Bespreek het tijdig met je fotograaf.

Koop een goed album

Bezuinig niet op het album. Je huwelijksreportage kost veel geld en die moet dus ook in een stevig en mooi album terechtkomen. De prijs van zo'n fotoalbum ben je snel vergeten, maar je geniet er nog vele jaren van.

Gebruik verschillende technieken

Laat de fotograaf verschillende technieken gebruiken bij het inplakken van je foto's. Er zijn legio mogelijkheden en dat verfraait je bruidsreportage behoorlijk. Bekijk eventueel vooraf samen met de fotograaf de verschillende mogelijkheden. Wellicht zijn er ook variaties bij die je helemaal niet zo mooi vind. Dat kun je maar beter vooraf afstemmen.

Gebruik zwart wit

Zwart-wit foto's komen steeds meer in voor de speciale momenten. Door het weglaten van de kleur, komt de nadruk veel meer op het moment en de emotie te liggen. Een goede combinatie van kleur en zwart-wit in je trouwreportage versterkt de kracht ervan.

Kijk ook eens bij de tips voor een geslaagde trouwdag of bij de tips voor het huren van een limousine.

Fotoshoot vrijgezellenfeestje

Aan een bruiloft gaat nog wel eens een vrijgezellenfeestje vooraf. Een aardig idee is om zo'n vrijgezellenfeestje door een fotograaf vast te laten leggen middels een fotoshoot. Kijk eens bij het artikel met tips voor een fotoshoot voor meer informatie.

Trouwfoto op canvas

Een prachtige romantische foto van je trouwdag boven je bed. Wat wil je nog meer? Door de trouwfoto op linnen schilderijdoek te printen geef je jezelf een blijvende herinnering aan een mooie dag in je leven.

Diepzinnige vragen over bruidsfotografie

Sommige mensen vragen zich af of het fotograferen op je bruiloft ook grenzen kent. Ethische vragen over een bruiloft fotoshoot tref je aan op Refoweb.nl.

Tags voor deze pagina: trouwfoto's, bruidsreportage, trouwreportage, bruidsfotografie, bruidsfotograaf, bruidsreportages, fotograaf huwelijk, huwelijksreportage, trouwreportages, trouwfotos, bruidsfoto, bruidsfoto's, huwelijksreportages, fotograaf bruidsreportage, fotografie huwelijk. poseren voor de trouwfoto

Meer over dit onderwerp

Bruidsfotografie
Bruidsfotografie: tips voor de trouwfotograaf

Bruidsfotograaf tips
Bruidsfotograaf kiezen: tips voor de keuze van een bruidsfotograaf

Bruiloft tips
Bruiloft organiseren: tips voor foto locaties voor jullie bruiloft

Trouwauto huren
Trouwauto huren - tips verhuur limousine en trouwauto's

Trouwkaarten tips
Trouwkaarten zelf maken - tips ontwerp en tekst trouwkaart

Uitnodiging trouwkaart
Trouwkaarten met eigen foto - uitnodiging bruiloft zelf maken

Kinderfotografie
Kinderfotografie: tips voor mooie kinderfoto's

Portretfotografie
Portretfotografie tips - maak een mooie fotoshoot met deze tips

Groepsfoto familieportret
Groepsfoto en familieportret - tips voor mooie groepsfoto's

Fotoshoot tips
Fotoshoot - tips vriendinnen- baby of kinderfeestje fotoshoot

Fotograaf gezocht
Fotograaf in uw regio - professionele of goedkope fotograaf gezocht?

Baby foto tips
Baby foto tips - fotoshoot baby portretfotografie

Uitvaartfotografie
Uitvaartfotografie - tips voor foto's bij een uitvaart

Familie fotoshoot
5 tips voor een familie fotoshoot

Portretten fotograferen
Hoe ik portretten fotografeer