Foto's: Karakteristiek fotografie

Bruidsfotograaf kiezen: enkele tips

Keuze van de fotograaf op jullie bruiloft

Een bruiloft is een belangrijke dag. De foto's van zo'n dag zijn hiervan een herinnering. Daarom is het belangrijk om een goede bruidsfotograaf te kiezen. Op deze pagina een aantal tips voor het kiezen van een goede trouwfotograaf. De tips zijn van een professionele ceremoniemeester.

 

Kijk goed naar de kwaliteit van de foto’s

Helaas maakt niet elke bruidsfotograaf scherpe foto’s en niet elke fotograaf kan op verschillende manieren fotograferen. Bruidsreportage's vanuit verschillende standpunten en met verschillende technieken zijn prachtig om later te  bekijken.

Zorg voor een “klik” met de fotograaf

Op jullie trouwdag mag je vaak naar hem of haar lachen! De fotograaf loopt dicht bij jullie in de buurt. Je irriteren aan de fotograaf zou niet leuk zijn op jullie trouwdag. Kies dus een bruidsfotograaf waarbij je je op je gemak voelt.

Bezuinig niet op een bruidsfotograaf

De trouwfoto’s gaan na jaren steeds meer voor jullie betekenen omdat je veel herinneringen aan die prachtige dag kwijt raakt. Foto’s halen die herinneringen weer terug.
Op de bruidsfotograaf kun je makkelijk bezuinigen, maar dit geeft na afloop vaak teleurstellingen. Bruidsfotografie is een vak apart!

Zoek de fotograaf die jullie stijl reflecteert

Stel jezelf de volgende vragen: Zijn wij romantische, modern of “no-nonsens” ? Als je weet welke stijl bij jullie past, dan kun je daar makkelijker een trouwfotograaf bij zoeken. Hoe bewerkt de fotograaf onze foto’s? Past deze stijl bij ons? Een bruidsfotograaf kan tegenwoordig veel technieken toepassen. Kijk goed of jullie dit wel of niet willen.

Let op prijs/kwaliteit bij de fotograaf

Aanbiedingen zijn altijd aantrekkelijk, maar niet altijd even voordelig. Let op het aantal uren dat een bruidsfotograaf komt om een reportage te maken. Extra uren kopen bij de trouwfotograaf kan erg prijzig zijn.

DVD met foto's

Krijgen jullie na afloop de DVD met alle foto’s of moeten jullie daar nog extra voor betalen? Elke foto bijbestellen is onhandig en kostbaar. Niet elke fotograaf wil een DVD met alle foto’s geven omdat mensen met hun werk kunnen gaan “knutselen”

Fotoboek en extra's

Is de prijs inclusief boek of niet? Biedt de fotograaf meer mogelijkheden? (bedankjes, ouderboekjes, vergrotingen enz.)

Al met al: selecteer de bruidsfotograaf zorgvuldig!

Deze tips zijn van Jo-Anne van der Lelij - Ceremoniemeesters van der Lelij

Meer tips voor de bruiloft

Kijk voor bijzondere locaties voor een bruiloft, leuke ideetjes en organisatorische tips voor de bruiloft op de pagina tips voor de bruiloft. Er is ook een lijst met tips voor een trouwauto huren.

 

Goede bruidsreportage

 

FOTOGRAAF-HUREN.NL

Meer over dit onderwerp

Bruidsfotografie
Bruidsfotografie: tips voor de trouwfotograaf

Bruiloft tips
Bruiloft organiseren: tips voor foto locaties voor jullie bruiloft

Trouwauto huren
Trouwauto huren - tips verhuur limousine en trouwauto's

Bruidsreportage tips
Bruidsreportage - mooie trouwfoto's met deze trouwreportage tips

Trouwkaarten tips
Trouwkaarten zelf maken - tips ontwerp en tekst trouwkaart

Uitnodiging trouwkaart
Trouwkaarten met eigen foto - uitnodiging bruiloft zelf maken

Fotograaf gezocht
Fotograaf in uw regio - professionele of goedkope fotograaf gezocht?