De PiXperience is een drukbezocht evenement.

De stand van Birdpix met de fotoboeken, kalenders, wenskaarten etc.

PiXperience 2013

Succesvol natuurfotografie-evenement wordt traditie

Na de successen van 2011 en 2012 organiseren Birdpix en Nederpix de derde PiXperience. Op deze pagina hierover meer informatie. Onderaan de pagina staan verwijzingen naar verslagen van eerdere PIXperience evenementen.

Natuurfotografie

De PiXperience is hét natuurfotografie evenement voor iedereen met een passie voor natuurfotografie. Tientallen lezingen, presentaties en seminars. Kortom, een must voor alle beoefenaars van natuurfotografie.
 

Locatie en datum

Op zaterdag 2 maart 2013 vindt in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger van 09:30 tot 17:00 uur de PiXperience plaats. Met maar liefst vier parallelle gevarieerde en aantrekkelijke programma's wordt de natuurfotografie van vrijwel alle kanten belicht.

Praktijkboek landschapsfotografie

Het hoofdprogramma bevat naast lezingen van bekende natuurfotografen zoals Ruben Smit, Jan Vermeer en Edwin Giesbers ook de presentatie van het nieuwe Praktijkboek Landschapsfotografie, de bekendmaking van de prijswinnaars van de jaarlijkse fotowedstrijden en een boeiend forum met Nederlandse prijswinnende natuurfotografen.

Seminar programma

Het seminar-programma staat garant voor diepgaande kennisoverdracht van diverse facetten van natuurfotografie, zoals landschapsfotografie door Bart Heirweg en Bob Luijks, vogelfotografie door Chris van Rijswijk en Paul van Hoof en macrofotografie door Leon Baas.

Fotolezingen

Het fotolezingen programma krijgt in de nieuwe opzet van de PiXperience meer ruimte. Er is een grotere zaal beschikbaar voor boeiende fotolezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Beurs

De vierde pijler van deze topdag bestaat uit de beurs, met stands van o.a. Canon, Nikon, Cameratools, Sigma, Transcontinenta, Swarowski en Birding Breaks.

Meer informatie

Bezoek www.pixperience.org voor het hele programma. Het maximum aantal deelnemers voor deze dag is 600.

Inschrijven PIXperience

Inschrijven kan via www.pixperience.org Hier is ook alle informatie te vinden over deze dag.

Over Nederpix en Birdpix

De foto-communities Nederpix en Birdpix brengen beoefenaars van de natuurfotografie met elkaar in contact en stimuleren, zowel voor de gevorderde als de beginnende gebruiker, de uitwisseling van kennis en vaardigheden op het gebied van natuurfotografie.

Vogelfotografie forum

Gebruikers van deze podia kunnen daartoe de foto’s van andere gebruikers becommentariëren en een waardering geven. Maar ook een bespreekonderwerp op het forum starten. Daarnaast streven zij ernaar om digitale natuurfoto’s van redelijke tot zeer goede kwaliteit aan een breed publiek tonen.
 
Tot slot willen zij bijdragen in het beschermen van natuur in west-europa. Door de schoonheid van de natuur te tonen worden mensen overtuigd van het belang van bescherming.

Fotokaarten

Tijdens de Birdpix evenementen zijn ook altijd de boeken en vogelkaarten te koop. Er is een ruime selectie van boeken en ansichtkaarten beschikaar. Ze kunnen naderhand ook online besteld worden.

Meer over dit onderwerp

PiXperience evenement
PiXperience - natuurfotografie evenement met workshops

Birdpix evenement
Birdpix evenement - PIXperience natuurfotografie evenement

Seminar fotografie
Seminar fotografie - digitale camera workshops

Foto forum
Foto fora - fotografie forum

Fotomuseum en wit
Wit - expositie in het Nederlands Fotomuseum

Ansichtkaarten
Ansichtkaarten met vogel foto's versturen