Functies van digitale camera's die u moet begrijpen

Digitale camera's hebben veel verschillende kenmerken en functies waaruit u kunt kiezen. Er zijn er zelfs zoveel dat het allemaal een beetje overweldigend kan worden als je een digitale camera probeert te kiezen. Laten we eens kijken naar vier digitale camerafuncties die u moet begrijpen als u op zoek bent naar een camera.

Audio- en videomodi
Als je veel video's gaat maken en je bent serieus bezig met video's, moet je niet vertrouwen op een digitale camera om op zo'n hoog niveau te presteren. Kies er in plaats daarvan voor om een ​​speciale videocamera te kopen. Zelfs de beste video op een digitale camera is geen concurrentie voor een videocamera. Als je echter af en toe een kleine video wilt kunnen maken met je focus op het maken van foto's, en je houdt van het idee om één apparaat mee te nemen, dan zijn er tal van digitale camera's die klaar zijn om je tegemoet te komen. Als u de beste filmkracht wilt die een digitale camera kan bieden, zoek dan naar een camera die video en audio vastlegt. Je moet ook zoeken naar uitgebreide video, waardoor je video-opname alleen wordt beperkt tot de grootte van je media-apparaat.

Witbalans
We horen veel over witbalans, maar als je het niet echt begrijpt, ben je niet de enige. Met witbalans kan uw camera de juiste kleurbalans berekenen voor de opname die u gaat maken. Alle digitale camera's hebben deze functie. Bij sommige modellen kunt u kiezen uit een aantal vooraf ingestelde witbalansen die zijn gekalibreerd voor specifieke verlichting, zoals gloeilamplicht, bewolkt, tl-licht of zonnig. Dit is een erg handige functie die veel giswerk uit je opname haalt en je elke keer de beste opname biedt. Als je van gamen houdt, zoek dan misschien naar een digitale camera met handmatige witbalansregeling.

Scènemodi
Veel van de huidige digitale camera's bieden scènemodi, een handige functie die uw camera-instellingen optimaliseert voor een specifieke scène, zoals schemering, portret, pan-focus, landschap, enz. Scènemodi beïnvloeden de scherpstelinstellingen, belichting en meer. Het is een functie die de moeite van het zoeken waard is.

Belichtingsmodus:
Alle digitale camera's hebben een automatische belichtingsmodus - we noemen het 'point and shoot'. Maar sommige camera's bieden u de mogelijkheid om uw belichting handmatig in te stellen. Voor sommigen van ons willen we nooit iets anders doen dan de camera laten beslissen, maar voor vele anderen willen ze graag de mogelijkheid hebben om te spelen met hun sluitertijd, F-stops, diafragma, enz. Als dat je beschrijft, zoek dan naar een camera met handmatige bediening.

Daar heb je het: vier digitale camerafuncties waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een camera. Stel uw budget in, bepaal welke functies u moet hebben, beslis welke functies u wilt hebben en begin dan met winkelen.