Algemeen
Fotografie op reis
wat kost een fotografie cursus

Disciplines
Zo maak je de beste foto van je auto

Fotografie artikelen
Online foto workshops
Waarom Monschau in de Eifel op onze bucketlist staat
8 Onmisbare Fotografiel cursussen Ontdek de Beste
10 Tips voor Beginners in de Fotografie
6 tips voor het fotograferen van auto’s 
Achtergrond productfoto's
AI in de fotografie: hulpmiddelen ontwikkelingen en advies
Histogram informatie
Camera lenzen
Dynamische compositie
Culinaire fotografie: tips voor de mooiste foodfotos
De top AI-fotobewerkingsprogramma's van 2024
Een Meesterlijke Fotografie Cursus
Een Unieke Fotografiecursus die je Verbeelding Prikkelt
Evalueren van foto's
fotografie cursussen
Fotografie in het tijdperk van Kunstmatige Intelligentie
Fotografiecursus bij het Ontwikkelen van Jouw Talent
Fotowedstrijd natuur
Tips fotowedstrijd
grappigste fotos 2022
Gratis fotograferen!
Haal het beste uit je iPhone met een iPhone fotografie cursus
Het Belang van Nabewerking in Fotografie
Interviews met Professionele Fotografen
Inzicht in cameraresolutie en megapixels handleiding
Herfst foto tips
Kleur en kleurenleer
Landschapsfotografie stijlen soorten en smaken
Dieptewerking
Live View in fotografie een uitgebreide gids
Mislukte fotos
Ontdek de Kunst van Fotografie in Deventer
Ontdek de Magie van Fotografie met een Professionele Fotografie Cursus
Ontdek de Top Fotografie Cursussen
Poster printen
Professionele fotograaf worden in stappen
prachtige-smartphone -fotos-maken-doe-je-zo
Macrofotografie - spiegelreflex
Stilleven fotograferen
Op reis met de fotograaf
Tips voor het fotograferen van kunst
type camera's
Verbeter uw huisdierenfotografie met het perspectief van een hond
Verbeter uw huisdierenfotografie met het perspectief van een hond
Waarom Een Fotografiecursus Volgen Essentieel Is
Wat is een Elopement fotograaf
Wordt smartphone-fotografie de nieuwe standaard
World Press Photo

Evenementen
Foto festival Naarden
Foto tentoonstelling
Fotografiereis
Fotomuseum en wit
Photokina foto beurs
PIXperience 2013
PiXperience evenement

Verder kijken
basisprincipes om te overwegen bij het kopen van een digitale camera
Foto's van Cactussen
Foto forum
Fotograferen index
Fotograaf
Fotograaf gezocht
fotografie
Functies van digitale camera's die u moet begrijpen
Handboek digitale fotografie
2012 - New Horizons
Promotiefilm

Top 10 beroemde fotografen
Urban fotografie

Verbeter uw huisdierenfotografie met het perspectief van een hond

Het maken van huisdierenfoto's vanuit het perspectief van een hond kan een wereld van verschil maken. Door te fotograferen vanuit een lager standpunt, creëert u boeiendere en interessantere beelden dan wanneer u van bovenaf zou fotograferen.

Mensen zijn gewend om neer te kijken op honden, dus door ze vanuit hun eigen ooghoogte vast te leggen, ontstaat er direct contact met de kijker. Op deze manier kunt u de persoonlijkheid van uw huisdier op een veel dynamischere manier laten zien.

Als u vanuit een hoger standpunt fotografeert, kunnen uw huisdierfoto's er generiek en geënsceneerd uitzien. Maar als u ze van onderaf benadert, worden uw afbeeldingen interessanter en levendiger. Dus de volgende keer dat u Fido of Fluffy fotografeert, ga op de grond liggen en ontdek wat er gebeurt!

Perspectieven gebaseerd op compositie: 7 manieren om het perspectief van een hond te benutten bij het fotograferen van huisdieren

Er zijn twee soorten perspectieven in de fotografie: compositiegericht en apparatuurgericht (soms een combinatie van beide).

Compositiegericht perspectief is afhankelijk van uw fysieke positie of de opstelling van elementen in een afbeelding.

Apparatuurgericht perspectief wordt bereikt door specifieke lenzen te gebruiken, zoals groothoeklenzen, telelenzen of andere accessoires.

  1. Ooghoogte Het meest effectieve perspectief is om het huisdier vanaf ooghoogte te fotograferen. Kijkers voelen zich empathisch en aangetrokken tot beelden die worden vastgelegd vanuit hetzelfde perspectief als het onderwerp.

Bij dierenfotografie betekent dit dat u het leven bekijkt vanuit het oogpunt van een hond, kat of paard. Dit is intrigerend voor mensen.

Gebruik de scherpstelpunten op uw camera om ervoor te zorgen dat de ogen scherp zijn. Plaats de scherpstelpunten bij voorkeur in het midden.

Richt vervolgens op de ogen, houd de sluiter half ingedrukt om de scherpstelling te vergrendelen en beweeg de camera naar uw gewenste compositie. Door het diafragma een paar stops hoger te zetten, kunt u de moeilijkheid bij het scherpstellen op de ogen verminderen.

Voorbeeld van een cool huisdierfotografieperspectief: een foto van een colliehond genomen op ooghoogte.

 Ooghoogte

  1. Beneden Een simpele verandering van perspectief kan zo eenvoudig zijn als op de grond gaan liggen. Met een groothoeklens of een lens met een korte scherpstelafstand kunt u een erg leuke foto maken terwijl u ligt en uw huisdier erbij betrekt.

Een populair en geliefd perspectief bij het fotograferen van katten is om ze op een glazen tafel te plaatsen en van onderaf te fotograferen. Dit creëert een bijna ruimteschipachtig effect. Zulke perspectieven zijn zeer ongebruikelijk en worden gewaardeerd door kijkers.

Voorbeeld van een cool huisdierfotografieperspectief: een foto van een hond in de lucht tijdens een behendigheidsles.

  1. Boven De schattigste blik is wanneer een hond naar u opkijkt en smekend om iets lekkers vraagt. Het is een favoriet bij fans. Door van bovenaf te fotograferen en naar beneden te kijken, kunt u een zeer schattig portret maken. Zorg ervoor dat de ogen scherp zijn!

Gebruik iets lekkers, speelgoed of vreemde geluiden om de oren omhoog te krijgen en een alerte gezichtsuitdrukking te krijgen.

Als u een voorwerp zoals een speeltje of iets lekkers gebruikt, plaatst u het direct boven uw lens. U kunt het zelfs op de bovenkant van uw lens laten rusten! Op deze manier kijkt het huisdier op de juiste plek.

Voorbeeld van een leuk huisdierfotografieperspectief: een foto van een kleine hond die naar de camera kijkt.

Boven

  1. Van achteren Een briljante vertellende foto kan worden genomen tussen de oren van een huisdier. Of het nu een hond, een kat of zelfs een hagedis is, de kijker wordt één met het dier en ziet de wereld vanuit het perspectief van het dier.

Net zoals mensen GoPro's of kleine camera's aan het hoofd van hun huisdieren bevestigen, stelt fotografie ons in staat om het leven te zien door de ogen van een ander wezen. Probeer dit eens op een sfeervolle locatie en observeer de reactie van het publiek op uw foto.

Voorbeeld van een huisdierfotoperspectief: een foto van een wolfachtige hond die in een bos staat en wegkijkt van de camera.

Van achteren

  1. Afhankelijk Soms is de locatie zelf het krachtigste element in een foto. Het kan een vorm van perspectief in huisdierenfotografie zijn om het onderwerp een klein deel van het landschap te laten zijn.

Dit geeft uw foto's een enorme, filmische uitstraling en dompelt de kijker onder in de omgeving van de opname. Het huisdier wordt plotseling onderdeel van een prachtig verhaal.

Voorbeeld van een huisdierenfotoperspectief: een foto van een bruine hond die in een veld zit en wegkijkt van de camera.

 Afhankelijk

  1. Negatieve ruimte Hoewel een foto een bevroren moment is, kan de kijker zich nog steeds de volgende stap van het onderwerp voorstellen. Door voldoende negatieve ruimte over te laten in de richting waarin u verwacht dat uw onderwerp zich beweegt, lijkt het alsof het onderwerp uit de foto stuitert.

Als de foto weinig negatieve ruimte heeft, voelt deze benauwd en beperkt aan.

U kunt spelen met negatieve ruimte om een nieuw fotografisch perspectief te creëren, zoals het verplaatsen van uw onderwerp naar de zijkant of het spelen met niet-gecentreerde composities. Een silhouet kan ook een manier zijn om met negatieve ruimte te spelen.

Voorbeeld van een huisdierenfotoperspectief: een silhouet van een kleine hond op een strand.

Negatieve ruimte

  1. Close-ups Fotografie heeft de unieke mogelijkheid om kleine, minuscule details fascinerend te maken. Heeft u ooit goed gekeken naar de textuur van de neus van een hond of de ruwheid van de tong van een kat?

Het fotograferen van dergelijke details van dichtbij brengt de eenvoudige kenmerken van een huisdier tot leven. Eigenaren van huisdieren vinden deze fysieke kenmerken vaak ontroerend.

Voorbeeld van een zwart-witportret van een paard dat door een staldeur kijkt.

3 Perspectieven gebaseerd op apparatuur Alle lenzen hebben verschillende brandpuntsafstanden en f-stops. De brandpuntsafstand beïnvloedt het perspectief (bijvoorbeeld een 16mm-lens zal een veel breder beeld laten zien dan een 200mm-lens).

Het diafragma, ook wel f-stop genoemd, bepaalt hoe ver de lens wordt geopend. Een groter diafragma laat meer licht binnen en resulteert in een kleinere scherptediepte. Een kleiner diafragma laat minder licht binnen en zorgt voor een grotere scherptediepte.

Close-ups

  1. Groothoeklenzen Groothoeklenzen hebben een veel breder zicht dan normale lenzen. U kunt creatief worden en spelen met verschillende hoeken en composities.

Groothoeklenzen veroorzaken aanzienlijke perspectiefvervorming, wat een interessant effect kan creëren. Deze vervorming wordt vaak gebruikt bij grote hondenrassen zoals Duitse doggen, omdat het de enorme omvang van de hond benadrukt en de lange benen van paarden laat zien.

Voorbeeld van een dierenfotografieperspectief: een foto van een bruine en witte hond die op een bewolkte dag op het gras ligt.

Groothoeklenzen

Het gebruik van groothoeklenzen kan echter lastiger zijn vanwege de mate van vervorming. Om zo'n breed beeld vast te leggen, is de lens gebogen of afgerond. Dit kan een ongewone uitstraling geven als het onderwerp niet in de juiste hoek staat.

Een gebruikelijke brandpuntsafstand voor groothoeklenzen is 16-35mm.

  1. Standaard lenzen Standaardlenzen, ook wel normale lenzen genoemd, produceren beelden die vergelijkbaar zijn met wat het menselijk oog ziet. Het resultaat ziet er natuurlijk uit voor de kijker.

Standaardlenzen hebben een beeldhoek van ongeveer 50 tot 55 graden diagonaal. Ze zijn gemakkelijk in gebruik omdat u geen rekening hoeft te houden met vervorming. Het perspectief dat met deze lenzen wordt bereikt, bootst onze natuurlijke manier van kijken na.

Voorbeeld van een helder en luchtig huisdierenfotografieperspectief: een foto van een kleine hond in hoog gras.

Standaard lenzen

  1. Ondiepe en diepe scherptediepte Een uniek en prachtig perspectief is het creëren van een foto met een zachte focus en een mooie bokeh. Als u houdt van dromerige, etherische of zachte foto's, zal een groot diafragma uw beste vriend zijn.

Filmmakers gebruiken vaak een groot diafragma om een zachte focus en een kleine scherptediepte te creëren, waardoor de kijker het gevoel krijgt dat ze zich in een droomachtige toestand bevinden.

Voorbeeld van een huisdierenfotografieperspectief: een foto van zwarte en bruine honden die voor de camera liggen en op een stok kauwen.

Ondiepe en diepe diepten van velden

Zoveel mogelijkheden om het perspectief van een hond te benutten bij het fotograferen van huisdieren! Ga op pad en experimenteer met deze ideeën. Of u nu uw huisdier fotografeert voor uw Instagram-account of professioneel foto's maakt bij een hondenshow, het gebruik van deze perspectieftrucs zal van pas komen.