Fotopapier

Er is een enorm aanbod aan goed fotopapier. Elke soort fotopapier heeft bepaalde eigenschappen met eigen voor- en nadelen. Als je voor de juiste afdruk het perfecte fotopapier gebruikt, krijg je het mooiste resultaat.

Fotopapier bestellen

Op deze pagina worden een aantal soorten fotopapier en hun eigenschappen beschreven. Zo kun je de beste keuze maken en het juiste fotopapier gebruiken voor jouw specifieke eindresultaat.

Glossy fotopapier

De Glossy uitvoering van deze papierserie is uitermate geschikt voor hoge kwaliteitsafdrukken van digitale bestanden met een mooie glans. Een afdruk op Glossy fotopapier is de meest gangbare afwerking en het meest bekend bij de consument. Door de prachtige glans van het Glossy fotopapier, komen de foto's extra tot hun recht.

Mat fotopapier

Het Lustre papier, ook wel ‘zijdeglans’  of ‘mat’ genoemd, is voorzien van een zeer fijne structuur. Dit maakt de afdruk op het fotopapier extra geschikt om in te lijsten achter niet-ontspiegeld glas. Een ander voordeel is dat vingerafdrukken op deze afwerking minder zichtbaar zijn. Daardoor wordt dit type ook vaak gebruikt voor schoolfotografie.

Glossy Pearl fotopapier

Dit hoogwaardige fotopapier is met name geschikt voor mode-, architectuur- en portretfotografie en foto’s waarbij de ruimte- en dieptewerking een belangrijke rol spelen. Ruime weergave van schaduwpartijen en helder wit zorgen voor intense en diepe kleuren.

Glanzend effect

Wanneer de foto’s in helder licht worden bekeken, is een zilver, parelmoerachtig glanzend effect te zien, met name in de lichtste partijen en huidkleurige delen van de foto. Dit bijzondere effect ontstaat dankzij de zeer fijne glanspigmenten die door middel van een dun laagje titaandioxide onder de lichtgevoelige emulsie zijn gehecht. Door de wisselwerking van transparantie, breking en interferenties van het licht in de reflecterende laag ontstaat het parelmoerachtig glanzend effect.

Ilford Express Panchromatisch papier

Gewoonlijk worden zwart-wit prints afgedrukt op kleurpapier waardoor er altijd een kleurzweem te zien is. Voor het afdrukken van zwart-wit foto’s is er bij een goede afdrukservice de mogelijkheid te kiezen voor belichting op Ilford Express fotopapier.

Zwart wit techniek

Het Ilford Expresspapier is gebaseerd op de traditionele zwart-wit Silverhalide techniek, waardoor de afdruk perfect contrast en scherpte heeft en er geen enkel kleurspoor zal zijn: 100% zwart wit dus!

Afmetingen

Het Ilford papier is verkrijgbaar in twee afmetingen; 13x19 en 20x30. Wil je afdrukken op een ander formaat, bijvoorbeeld A3 fotopapier, dan zal er toch gekozen dienen te worden voor een afdruk op het gewone kleurpapier. Het risico op kleurzweem blijft dan altijd aanwezig.

Dubbelzijdig fotopapier

Dubbelzijdig fotopapier is ideaal voor full-color prints die op twee kanten bedrukt moeten zijn. Op deze speciale matte papiersoort kan op de hoogst mogelijke resolutie geprint worden. In tegenstelling tot standaard 80 grams kopieerpapier, geeft deze papiersoort een briljante kleurweergave, kristalheldere lijnen en extreem fijn contrast. Het fotopapier dat voor dubbelzijdig gebruik geschikt is, is direct droog en waterbestendig.

Laserprinter fotopapier

Er is speciaal glanzend fotopapier voor laserprinters beschikbaar. Dit soort laserpapier is ideaal om heldere glanzende afdrukken te maken die vergelijkbaar zijn met de kwaliteit van een printshop. Dit laser papier heeft een dubbelzijdige coating, waardoor het geschikt is om dubbelzijdig te printen.

Tags voor deze pagina

fotopapier, a3 fotopapier, glossy fotopapier, mat fotopapier, fotopapier dubbelzijdig, polaroid fotopapier, fotopapier laserprinter, fotoalbum fotopapier, a5 fotopapier, fotopapier kopen, beste fotopapier, fotopapier bestellen, canon a3 fotopapier, fotoboek op fotopapier, afdrukken op fotopapier, printen op fotopapier, magnetisch fotopapier, goedkoop fotopapier, fotopapier action, zelfklevend fotopapier, polaroid 600 fotopapier

Meer over dit onderwerp

Foto cadeau
Foto cadeau: foto producten en manieren om foto's te verwerken

Fotowinkels
Fotowinkel - overzicht van foto winkels in Nederland

Foto afdrukken
Foto afdrukken maken voor fotoservice zoals foto.com

Foto op glas
Foto in glas - Tips foto in plexiglas bestellen

Foto op linnen / canvas
Canvas bestellen - foto op linnen / canvas doek printen

Fotoalbum
Fotoalbum en andere foto producten van www.fotoalbum.nl

Kalender of canvas
Kalender of canvas met eigen foto printen

Poster printen
Poster van foto online bestellen of poster printen via Picasa

Foto bestellen
Foto bestellen - foto afdrukken of foto cadeau bestellen

Fotoboek op fotopapier
Fotoboek op echt fotopapier bestellen

Fotoboeken test
Fotoboeken test - vergelijken fotoalbums op fotopapier

Fotolijsten: tips foto inlijsten
Fotolijst kopen voor je foto - tips inlijsten en fotolijsten bestellen

Effecten op plexiglas
Foto op plexiglas bestellen - welke foto effecten zijn mogelijk?

Fotoalbum maken
Fotoboek of fotoalbum maken - tips voor mooie fotoalbums

Fotolijst collage
Fotolijst collage - tips voor meerdere foto's in een fotolijst

Afdrukken 2 (printen)
Afdrukken met je eigen printer via Picasa 3

Afdrukken 1 (bestellen)
Afdrukken bestellen via Picasa