Digifoto starter

Basislessen fotografie

Digifoto starter is een fotografie tijdschrift voor de beginnende foto-hobbyist. Allerlei basistechnieken worden duidelijk en eenvoudig beschreven. Met het tijdschrift Digifoto starter breng je je fotografie vaardigheden in snel tempo op een hoger niveau. Hieronder de thema's uit een voorbeeldnummer.

Knallen zonder kleur 

Zwart-witfotografie is en blijft razendpopulair. Een goede zwart-witfoto maken is zo makkelijk echter niet. In een uitgebreide basiscursus leggen we je eerst de theorie uit. Hoe werkt een camera eigenlijk precies in zwart-wit? Daarnaast gaan we aan de slag met de praktijk. We geven tips waarmee je je zwart-witfoto's al tijdens het fotograferen beter kunt maken en we gaan in op de nabewerking met diverse softwareprogramma's.

Productfotografie

Vrijwel iedereen heeft wel eens wat gekocht of verkocht op veilingsites als Marktplaats. Om je product succesvol aan de man te brengen is een goede productfoto belangrijk. In deze editie laten we je zien hoe je met eenvoudige middelen, zoals een compactcamera en een paar velletjes papier, professioneel ogende foto's kunt maken die jouw advertentie eruit laten springen.

Portretfotografie

Of je nu foto's van vrienden en familie maakt, of serieus aan de slag wil met portretfotografie, een goede basis is belangrijk. Welke instellingen en apparatuur gebruik je voor een goed portret, waar moet je op letten bij het maken van je compositie? De belangrijkste zaken komen aan bod.

Interview: Tim Knol

Of je de muziek van Tim Knol nu mooi vind of niet, de jongen heeft talent. Niet alleen op gebied van muziek; hij is ook een enthousiaste fotograaf. In dit interview lees je daar alles over en kom je er achter hoe hij zijn passie voor fotografie met zijn muziekcarriere combineert.

Huisdieren op de foto

Je hond, kat, cavia of konijn op de foto? Drie experts leggen uit hoe ze te werk gaan en laten zien hoe je mooie portretten en actiefoto's van je huisdieren maakt. Je krijgt praktische tips over het licht, beweging en andere belangrijke aspecten van deze tak van fotografie.

Test: Nikon J1 en Sigma 18-200mm HSM OS II

In digifoto starter 1.2012 nemen we de nieuwe Nikon J1 onder de loep. Is de camera een goede investering voor de beginnende fotograaf die meer wil dan een compactcamera? Wij zochten het uit. Ook testen we Sigma's nieuwe superzoom. De 18-200mm HSM II met OS-beeldstabilisatie. Handig als je geen zin hebt om regelmatig je objectief te wisselen, maar hoe zit het met de kwaliteit? Je leest het in deze editie.

Lezersfoto's

Leren doe je veel naar het werk van anderen te kijken. Je leert nog meer als het niet bij kijken blijft, maar als de fotograaf ook vertelt over het werk. We maken elke editie een selectie lezersfoto's uit onze lezersgallery en laten de fotografen uitgebreid aan het woord over de gekozen foto.

Nu in de kiosk

Digifoto starter 1.2012 ligt nu in de kiosk. Een losse editie kost 4,95 euro. Ontvang je het magazine liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement op digifoto starter. Voor 17,50 euro per jaar zorgen we dat je hét tijdschrift voor de beginnende fotograaf in de brievenbus krijgt.

Details Digifoto starter

Uitgeverij: Clipboard Publishing
Prijs: 4,95
Oplage: 4 x per jaar
Website: Digifoto starter

Meer over dit onderwerp

Foto magazines
Fotografie magazines - overzicht foto tijdschriften

Zoom
Zoom Magazine - foto tijdschrift over digitale fotografie en video

Photo Digitaal
Photo Digitaal - prachtig fotografie magazine

P/f Professionele Fotografie
P/f Professionele Fotografie - foto tijdschrift

Fotomagazine.info
Fotomagazine - foto tijdschrift vol inspiratie

Focus
Focus magazine - digitale fotografie tijdschrift

Digifotopro
Digifotopro - Fotografie magazine voor gevorderden

Chip Foto Video
Chip Foto Video - populair foto magazine

Camera Magazine
Camera Magazine - tijdschrift over digitale fotografie

P pixel -> parallax
Pixel Parallax, Portretfotografie, Pixel, PPI (Pixels per Inch)