Algemeen
fotografie cursus toetsten

Wat eerst
Fotografie cursus
Basiscursus
Belichting
Compositie
Stilleven
Natuur landschap
Digitale camera instellen
Afdrukken foto's
Foto opslag
Fotoshoot kinderen
Portretfoto fotoshoot
Vacatures / vacaturebank
Digitale foto's

Materiaal
Wie gaat er betalen voor een kapotte camera?

Techniek
Hoe sla je verstandig foto's op als fotograaf?

Foto producten
Wereldkaart bestellen

Foto tips
Fotoshoot tips
Portretten fotograferen
Fotowedstrijd 10 tips
Baby foto tips
Beeldvullend - uitsnede
Dierentuin tips
Groepsfoto familieportret
Foto bestellen
Scherpe foto's
Fotoalbum maken
Kleurrijke foto's
fotoshoot must have accesoires
Fotocollage tips
Nachtfotografie
Portretfotografie tips
Sneeuw foto tips
Tegenlicht tips
Vakantiefoto tips
Detailfoto
Foto vanuit vliegtuig
Witbalans
Zwart wit fotografie

Fotografie artikelen
fotografie nieuwste trends en technieken
Foto's van huis maken

Opleidingen
Opleiding fotograaf
Fotovakschool
1. Basisopleiding
2. MBO+studiefinanciering
3. MBO deeltijd
4. HBO Fotografie
Kunstacademie
Fotoacademie
Hoe werken camera's?
Opleidingen fotografie
De Creatieve School
Seminar fotografie

Verder kijken
Beginnende fotografie compositie
Diafragma en sluitertijd quiz
ebook cursus- fotografie
EssentiŰle fotografie kennistest! Trivia-quiz
Fotografie MCAS Quiz
fotografiequiz camera instellingen
Fotografiequiz camerabediening en belichting
Fotografiequiz: camerabediening en belichting
Links over fotografie
Toets je kennis
Vragen over fotografiequiz

Contact
Link aanvragen
Artikel schrijven
Colofon
Contact
Cookies
Copyright

 


 

 

 

Vacatures voor fotograaf

De beste vacaturesites voor fotografen

Heb je je cursus fotografie met succes afgerond? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een leuke job als fotograaf. Fotografen vinden onder meer werk bij fotozaken, fotopersbureaus, op redacties en bij fotostockbureaus. De meeste fotografen gaan echter als freelancer aan de slag. Maar waar vind je nu die leuke baan of die interessante freelance fotografie opdracht? We helpen je hier op weg met een selectie van de beste vacaturewebsites voor fotografen. fotograaf zoeken?

1. Vacaturebanken

Voor sommige beroepen bestaan er speciale vacaturesites. Voor fotografen ligt dat wat lastiger. Wel kun je binnen de bekende online vacaturebanken zoeken op het trefwoord ‘fotograaf’ of je vindt er speciale categorieën als media en communicatie, marketing of journalistiek waarbinnen je fotografie vacatures kunt aantreffen.

Ben je op zoek naar een baan als fotograaf in loondienst, dan is een website als de Nationale Vacaturebank een aanrader. Ook voor een bijbaan als fotograaf kun je hier vaak interessante vacatures vinden. Een ander voorbeeld van een goede vacaturebank waar je kunt zoeken naar fotografie vacatures is Monsterboard.nl. Ook Laboray heeft een speciale afdeling voor fotografie vacatures.

2. Villamedia.nl - vacatures voor fotografen

Wil je gerichter op zoek naar een baan binnen de media, dan kun je de website Villamedia raadplegen. Deze website richt zich specifiek op vacatures voor journalisten, fotojournalisten, programmamakers, etc. Er is een speciale pagina met vacatures met enkel deelsectoren binnen de media. Er is geen speciale categorie fotografie, maar er zijn wel regelmatig fotografie vacatures te vinden.

Een voordeel van deze website is dat het een echt platform is voor mediaprofessionals, waardoor het goede mogelijkheden biedt om te netwerken. Hoe groter je netwerk, hoe groter de kans dat je een geschikte baan binnen de fotografie tegenkomt.

3. Freelance.nl

Voor freelance opdrachten fotografie is de website Freelance.nl een goede tip. Dit is de grootste freelance online marktplaats van Nederland. Er verschijnen elke maand duizenden nieuwe opdrachten op deze website. Er is onder andere een categorie Design & Multimedia waarbinnen je regelmatig interessante freelance fotografie-opdrachten kunt vinden.

Wil je opdrachten zoeken op deze website, dan dien je een account aan te maken. Je kunt kiezen voor een gratis account of een betaald account (€ 57,50 excl. BTW per jaar). Met het gratis account kun je pas 24 uur na de publicatie van een opdracht hierop reageren, met een betaald account kun je meteen reageren. Verder kun je via deze website ook mee discussiëren op het forum en advertenties plaatsen op het prikbord.

4. Hoofdkraan.nl

Er bestaan ook allerlei nationale online netwerken voor bepaalde beroepsgroepen die freelance werken, waaronder voor fotografen. Deze netwerken presteren zich via websites waarop opdrachtgevers gratis en vrijblijvend offertes kunnen aanvragen van diverse freelancers bij hun in de buurt.

Als freelance fotograaf kun je je aanmelden bij een dergelijk netwerk. Je zult dan sneller offerte-aanvragen krijgen van potentiële klanten. Een voorbeeld van een dergelijk online netwerk is Hoofdkraan.nl. Dit is dus geen site met vacatures, maar met opdrachten.

5. Fotografie vacatures via social media

De social media netwerken zijn niet meer weg te denken als de ultieme instrumenten om een baan te vinden. Steeds meer bedrijven maken eerst binnen hun eigen netwerk via de social media bekend dat ze op zoek zijn naar een nieuwe medewerker.

Het is daarom een goede tip om via Facebook of LinkedIn zoveel mogelijk contacten te leggen binnen de professionele fotografiewereld. LinkedIn biedt bovendien als zakelijk online netwerk de mogelijkheid om naar vacatures te zoeken. Je vindt hier regelmatig nieuwe fotografie vacatures.

6. Uitzendbureau

Het moet gezegd worden dat het aanbod niet ruim is, maar er zijn uitzendbureau's die af en toe een fotograaf zoeken. Ze hebben dan vaak een opdracht van een vaste klant die op uitzendbasis een fotograaf in dienst wil nemen. Je kan dus eens kijken bij de wat grotere uitzendbureau's of ze mogelijk werk voor je hebben.

Leer jezelf goed presenteren

Of je nu een carrière in loondienst of een carrière als freelance fotograaf nastreeft, je zult in elk geval moeten leren om jezelf en je werk goed te presenteren. Elke potentiële werkgever die een fotograaf in dienst wil nemen en elke opdrachtgever die een freelance fotograaf wil inhuren zal eerst willen zien wat je als fotograaf in huis hebt. Het is daarom belangrijk om een representatief portfolio op te bouwen. Hiermee kun je al beginnen tijdens het volgen van je cursus fotografie.

Verzamel aan het begin van je carrière het beste werk dat je tijdens je opleiding hebt gemaakt en maak hier een mooi portfolio van. Een online portfolio is vandaag de dag onmisbaar voor iedere professionele fotograaf!

 

Meer over dit onderwerp

Fotovakschool
Fotovakschool - MBO of HBO opleiding fotografie

2. MBO+studiefinanciering
Fotovakschool - MBO fotografie + studiefinanciering

Opleiding fotograaf
Opleiding fotograaf: MBO HBO: alles over fotografie opleidingen

4. HBO Fotografie
Fotovakschool - HBO fotografie opleiding

3. MBO deeltijd
Fotovakschool - MBO deeltijd fotografie opleiding

Kunstacademie
Kunstacademie - fotografie opleiding universiteit

1. Basisopleiding
Fotovakschool - Basisopleiding fotografie

Opleidingen fotografie
Opleidingen fotografie en film

Fotograaf
Fotograaf - professionele fotografen in uw regio - fotostudio