NIKON D7100

Met het uitbrengen van de Nikon D7100, een nieuwe DX-formaat camera met 24,1 megapixels, biedt Nikon een sterk presterende, uitstekend draagbare camera voor fotoliefhebbers die uw fotografie een adrenalineshot geeft.

De Nikon D7100 is ondanks zijn uiterst duurzame camerabody met een rijkdom aan functies toch verrassend licht en compact en helpt u een stap verder te gaan. Het professionele 51-punts AF-systeem biedt spectaculaire resultaten en brengt uw visie tot leven in zeer gedetailleerde foto's of scherpe en heldere Full HD-films.

 

Natuur of dieren

Tijdens de introductie van deze nieuwe camera van topkwaliteit zei Marina Gurevich, productmanager bij de divisie Consumer DSLR van Nikon Europe: "Als u graag opnamen van landschappen, natuur of wilde dieren maakt, maar ook als u een enthousiaste reisfotograaf bent, is de nieuwe Nikon D7100 bij uitstek geschikt voor u. De camera biedt een krachtige set functies die de horizon van ons DX-formaat verbreedt. Al deze functies zijn ondergebracht in een duurzame, weerbestendige camerabody, zodat toegewijde fotografen nu kunnen genieten van een draagbare fotocamera met buitengewone prestaties die ze overal mee naartoe kunnen nemen."

Ze voegde daar aan toe: "Dankzij de fantastische beeldkwaliteit en superieure ergonomie van de Nikon D7100 beschikt u over de juiste hulpmiddelen om uw passie voor voortreffelijke fotografie tot uiting te brengen. Deze DX-camera is er klaar voor om elke uitdaging aan te gaan en u uitzonderlijke resultaten te bieden."

Geavanceerde prestaties voor een sensationele beeldkwaliteit

Via een reeks inspirerende functies biedt de Nikon D7100 fantastische prestaties en een enorme vooruitgang in beeldkwaliteit. De krachtige DX-formaat CMOS-sensor met 24,1 megapixels staat garant voor scherpe, gedetailleerde beelden. Doordat geen optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) wordt gebruikt, kan de sensor met zijn hoge aantal megapixels een indrukwekkend hoge resolutie realiseren.

Scherpe beelden

Beelden worden uiterst scherp weergegeven, zodat zelfs de fijnste texturen zoals haren of veren in ultrahoge definitie kunnen worden vastgelegd. De EXPEED 3-beeldprocessor biedt razendsnelle verwerking, schitterende kleurreproductie en betere ruisonderdrukking.

Hoge ISO-gevoeligheid

De hoge ISO-gevoeligheid van 100-6400, die uit te breiden is tot 25600, zorgt zelfs in een slecht verlichte of donkere omgeving voor superieure resultaten en biedt scherpe opnamen van snel bewegende onderwerpen. Zeer snelle continu-opnamen met een snelheid tot 6 bps staan er borg voor dat u bij snelle bewegingen of snel veranderende gezichtsuitdrukkingen de details gemakkelijk kunt vastleggen. Met deze fotocamera bevindt u zich altijd midden in de actie.

Professioneel 51-punts autofocussysteem

Het AF-systeem van de Nikon D7100 biedt professionele prestaties door gebruik te maken van hetzelfde algoritme als de D4. Met 51 scherpstelpunten en 15 kruissensoren in het midden biedt het systeem een perfect nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp. Dankzij een hogere beginsnelheid voor AF-detectie wordt zelfs bij een voornamelijk onscherp beeld razendsnel scherpgesteld. 

AF-bediening

AF-bediening is mogelijk bij een gecombineerd diafragma van f/8, zodat meer combinaties van objectieven en teleconverters kunnen worden gebruikt. Dit is de eerste keer dat een camera in deze klasse die mogelijkheid biedt. Fasedetectie-AF kan worden gebruikt bij lichtwaarden tot minimaal -2 LW, zodat zelfs nauwkeurig kan worden scherp gesteld in donkere situaties, bijvoorbeeld bij maanlicht.

Fasedetectie-AF

Fasedetectie-AF bij opnamen door de zoeker biedt een betere bediening, meer nauwkeurigheid en een hogere snelheid. U beschikt over een uitgebreide reeks veldstanden, variërend van enkelpunts AF tot dynamisch veld-AF (ingesteld op 9, 21 of 51 punten), 3D-tracking en automatisch veld-AF.

Contrastdetectie-AF biedt in de livebeeldstand ook een betere bediening, meer nauwkeurigheid en een hogere snelheid. AF-F in de filmstand is ook verbeterd en biedt nu nog betere scherpstelmogelijkheden.

Onderwerpherkenning

Het systeem voor onderwerpherkenning identificeert met behulp van de krachtige meetsensor met 2016 pixels vóór de opname de omgeving van uw onderwerp met precisie en stelt de optimale automatische belichting (AE), autofocus (AF) en automatische witbalans (AWB) nauwkeurig in.

Dankzij de samenwerking van het 51-punts AF-systeem met de RGB-sensor met 2016 pixels biedt de Nikon D7100 voortreffelijke prestaties en overtreft de fotocamera daarmee zijn voorgangers ruimschoots.

Uitsnede van 1,3x biedt nieuwe mogelijkheden voor het dx-formaat

De functie voor 1,3x-uitsneden biedt een reeks unieke opties die de mogelijkheden van het DX-formaat uitbreiden. Ten eerste wordt met deze functie het potentieel van uw bestaande en nieuwe objectieven uitgebreid met een extra tele-effect van 1,3x. In deze stand beslaan de 51 scherpstelpunten een nog groter deel van het beeld tot aan de randen, zodat het onderwerp zeer scherp in beeld kan worden gebracht.

Continu-opnamen

Bovendien maakt de snellere werking continu-opnamen met een snelheid tot 7 bps en Full HD-filmopnamen met een snelheid tot 50i/60i mogelijk. Gecombineerd bieden deze functies unieke mogelijkheden om uw teleobjectief ten volle te benutten bij het maken van opnamen van wilde dieren en dynamische acties.

Extreme duurzaamheid in een compacte camerabody

De lichte en robuuste camerabody van de Nikon D7100 met zijn boven- en achterzijde van magnesiumlegering is bestand tegen stof, waterdruppels en weersinvloeden, waardoor de camera uiterst degelijk is, maar tegelijk handig licht voor een fotocamera in deze klasse.

De camera weegt slechts 675 gram, deze is veilig afgedicht tegen binnendringend vocht en stof en de reinigingsfunctie van de beeldsensor wordt automatisch geactiveerd wanneer de camera aan of uit wordt gezet. Het sluitermechanisme is tevens onder veeleisende omstandigheden gedurende 150.000 cycli getest. De NIKON D7100 is in alle omstandigheden een zeer betrouwbare camera.

Ergonomisch en intuïtief ontwerp

De Nikon D7100 is voorzien van een krachtige zoeker met een beelddekking van circa 100% en een vergroting van 0,94x. Daarbij staan het ergonomische ontwerp en de compacte vorm van de Nikon D7100 garant voor een stevige grip. De lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met een hoge intensiteit, 1.229.000 beeldpunten en een grote kijkhoek biedt een duidelijke en precieze kadrering.

Zoeker en livebeeld

Nieuwe gebruiksfuncties voor de zoeker, livebeeld en weergave bevinden zich binnen handbereik. Via de verbeterde knop ‘i’ hebt u direct toegang tot veelgebruikte functies en tijdens opnamen in de livebeeldstand kunt u snel de spotwitbalans instellen. De twee geheugenkaartsleuven zorgen voor meer flexibiliteit bij het maken en opslaan van opnamen: u kunt gemakkelijk overstappen naar een tweede geheugenkaart wanneer de eerste geheugenkaart vol is of u kunt op één kaart foto's opslaan en op de andere kaart films.

Full HD-film met twee filmformaten

Ook bij Full HD-films beantwoorden de beeldkwaliteit en het bedieningsgemak aan hoge standaarden, zodat u in de 1,3x-uitsnedestand Full HD-filmopnamen (1920 x 1080) kunt maken met beeldsnelheid tot 60i/50i en in DX-formaat met een beeldsnelheid tot 30p/25p/24p. Bovendien kunt u een reeks creatieve effecten zoals Selectieve kleur in real-time toepassen. Hoewel een stereomicrofoon is ingebouwd, is de Nikon D7100 ook compatibel met de externe microfoon ME-1.

Scherpe opnamen van onderwerpen met een hoog contrast

Wanneer u opnamen maakt van onderwerpen met een hoog contrast, zorgt Actieve D-Lighting (ADL) ervoor dat details in hoge lichten én schaduwen hun scherpte behouden, zelfs wanneer het onderwerp beweegt. Met de stand voor uitgebalanceerde invulflits wordt de flitssterkte aangepast en ingesteld op een optimaal niveau.

HDR-functie

Bij onderwerpen met grote verschillen in helderheid zorgt de HDR-functie voor een hoog dynamisch bereik door de details in zowel de donkere als de lichte delen van het beeld te behouden door twee opeenvolgende opnamen met een verschillende belichting te maken en deze vervolgens intelligent te combineren tot één opname.

Beelden eenvoudig delen met behulp van een draadloze verbinding

Dankzij draadloze mogelijkheden die de optionele WU-1a draadloze mobiele adapter biedt, kunt u beelden van de Nikon D7100 gemakkelijk draadloos naar een smartapparaat met AppleTM of AndroidTM* zenden, zodat u ze kunt delen via sociale media of websites voor het delen van foto's.

U kunt uw fraaiste beelden nu waar u ook bent direct delen met uw vrienden of fotoforum. Uw camera kan ook via het apparaat op afstand worden bediend, zodat u gemakkelijk en discreet fantastische opnamen kunt maken zonder uw onderwerp te storen.

Inspirerende effecten in real time

De effectenstand voegt aan foto's en films een originele touch toe door middel van een reeks van zeven speciale effecten: Selectieve kleur, Miniatuureffect, High-key, Low-key, Silhouet, Kleurenschets en Nachtzicht kunnen alle via livebeeld in real time worden toegepast, zodat u tijdens de opname het resultaat kunt bekijken.

Wanneer u Selectieve kleur kiest, kunt u één kleur of maximaal drie kleuren eruit laten springen ten opzichte van een zwart-wit achtergrond. Als u de standknop instelt op Effecten, gaat er een compleet nieuwe wereld van beelden creëren voor u open. De fotocamera beschikt ook over een reeks opties waarmee u na het maken van de opname effecten kunt toepassen en het beeld kunt retoucheren.

Gemakkelijke accessoires voor opnamen op afstand

Nikon kondigt ook de WR-1 aan, een nieuwe draadloze afstandsbediening (transceiver) waarmee de recent bijgewerkte reeks accessoires voor draadloze bediening van Nikon verder wordt uitgebreid. De WR-1 is voorzien van een dot-matrix scherm en een reeks geavanceerde functies waarmee de gebruiker de meeste opnamefuncties kan bedienen – van eenvoudig ontspannen op afstand tot het bedienen van complexe configuraties van meerdere camera's, plus mogelijkheden om de camera-instellingen te controleren en te wijzigen wanneer de WR-1 op de Nikon D7100 wordt bevestigd.

Diverse opnamescenario's kunnen vooraf worden geprogrammeerd, inclusief gelijktijdige opnamen, intervalfotografie en aangepaste ontspanknopvertraging. Met het oog op een ongehinderde communicatie werkt de WR-1 via radiofrequenties. Een WR-1 transceiver heeft een bereik tot 120 meter en dit bereik kan verder worden uitgebreid met een combinatie van meerdere WR-1’s en/of WR-R10’s.

Prijzen en beschikbaarheid

De NIKON D7100 is naar verwachting leverbaar vanaf 21 maart. De adviesprijs van de body ligt zo rond de €1179,- en van de kit met 18-105VR objectief ligt deze op €1399,-

Belangrijke kenmerken

 • DX-formaat CMOS-sensor met 24,1 megapixels: zonder OLPF, voor een extreme beeldscherpte, ook bij de fijnste details.
 • EXPEED 3-beeldprocessor: biedt razendsnelle verwerking, schitterende kleurreproductie en betere ruisonderdrukking.
 • ISO-gevoeligheid van 100-6400, uit te breiden tot 25600: zorgt voor uitzonderlijke prestaties bij weinig licht.
 • Professioneel AF-systeem: maakt gebruik van 51 scherpstelpunten, waaronder 15 kruissensoren, voor een razendsnelle en nauwkeurige autofocus.
 • Continu-opnamen van 6 bps: snelle actie-opnamen worden altijd uitstekend vastgelegd.
 • Functie voor 1,3x-uitsneden die de mogelijkheden van het DX-formaat uitbreidt: met een extra tele-effect, een hogere snelheid (tot 7 bps) en een extra grote AF-beelddekking.
 • RGB-meetsensor met 2016 pixels en onderwerpherkenning: uiterst nauwkeurige lichtmeting voor een exacte belichting; superieure nauwkeurigheid bij het instellen van de optimale automatische belichting (AE), autofocus (AF) en automatische witbalans (AWB).
 • Full HD-film: 1080p tot 60i/50i en 30p/25p/24p, voor vloeiende filmopnamen.
 • Krachtige zoeker: met een beelddekking van circa 100% en een vergroting van 0,94x.
 • Lcd-monitor met een hoge intensiteit: biedt een beeld van 8 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en een grote kijkhoek.
 • Gemakkelijk draagbaar: krachtige functies in een compacte camerabody die slechts 675 gram weegt.
 • Duurzame camerabody met een buitenkant van magnesiumlegering: afgedicht tegen stof, weerbestendig en bestand tegen waterdruppels.
 • Twee kaartsleuven voor SD-geheugenkaarten: bieden extra opslagruimte en back-upopslag of kunnen worden ingesteld voor het afzonderlijk opslaan van RAW- en JPEG-bestanden.
 • Goed toegankelijke gebruiksfuncties: verbeterde knop ‘i’ en spotwitbalans voor een snelle en nauwkeurige instelling van de witbalans in de livebeeldstand.
 • Actieve D-Lighting (ADL): behoudt details in hoge lichten en schaduwen voor uitgebalanceerde beelden.
 • Stand voor hoog dynamisch bereik (HDR): wanneer eenmaal op de ontspanknop wordt gedrukt, worden er twee opnamen gemaakt die worden gecombineerd tot een gedetailleerd beeld van een onderwerp met een hoog contrast.
 • Effectenstand: in de livebeeldstand kunnen geselecteerde effecten worden toegepast op foto's en films.
 • Draadloze verbinding*: compatibel met de WU-1a draadloze mobiele adapter.
 • NIKKOR-objectieven: met de veelgeprezen NIKKOR-objectieven kunt u de 24,1 megapixels en de 1,3x-uitsnedefunctie van de fotocamera ten volle benutten voor het creëren van uitzonderlijke beelden. Daarbij profiteert u ook van de uitstekende draagbaarheid van DX-objectieven.
 • Bediening op afstand: u kunt belangrijke camerafuncties eenvoudig op afstand bedienen met de optionele WR-R10 en de nieuwe WR-1 draadloze transceiver en de WR-T10 draadloze zender.

Noten

* Compatibel met smartapparaten met iOS™ en Android™. Deze functie vereist het gebruik van de speciale toepassing Wireless Mobile Utility die gratis kan worden gedownload via Google Play™ en de Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube en andere merken zijn handelsmerken van Google Inc.

Nikon D7100 wint EISA-award

Binnen een jaar na de introductie is Nikon’s NIKON D7100 tijdens de EISA Awards bekroond met de prijs voor 'European Camera of the Year'. Deze bekendmaking volgt op het eerder succes tijdens de TIPA Awards (Technical Image Press Association), waar de Nikon D7100 de prijs voor 'Best D-SLR Advanced' won.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt: "We zijn zeer trots dat we deze belangrijke onderscheiding van de EISA hebben ontvangen voor onze DX-spiegelreflexcamera NIKON D7100. Sinds deze camera in februari van dit jaar is uitgebracht, heeft deze lovende recensies gekregen, wat volgens ons te danken is aan de indrukwekkende resolutie, het professionele 51-punts autofocussysteem en een combinatie van krachtige functies in een duurzame body."

Elk jaar nomineert de EISA, in diverse categorieën audiovisuele producten, de beste apparatuur die de voorafgaande twaalf maanden in Europa is uitgekomen. De EISA onderscheidt producten die worden gewaardeerd door een enthousiast en professioneel publiek dat op zoek is naar hoogwaardige en creatieve functies. De prijzen worden toegekend door panels met vertegenwoordigers van meer dan vijftig vooraanstaande tijdschriften op het gebied van fotografie, video, audio, homecinema en mobiele apparatuur uit twintig Europese landen. www.eisa.eu

European Camera of the Year 2013-2014: de Nikon D7100

Het commentaar van de EISA-jury luidt: "De NIKON D7100 is het huidige vlaggenschip uit de DX-camerafamilie van Nikon en combineert een uitmuntende beeldkwaliteit met geavanceerde functies. De APS-C-sensor is ontworpen zonder laagdoorlaatfilter, waardoor de resolutie van 24,1 miljoen pixels volledig kan worden benut zonder dat de scherpte afneemt.

Het snelle 51-punts AF-systeem en de snelle continu-opnamen zijn perfect om acties vast te leggen, terwijl het betrouwbare lichtmeetsysteem altijd een accurate belichting oplevert. Dankzij de heldere optische zoeker en de scherpe lcd-monitor kan zowel op de traditionele manier door de zoeker als in de livebeeldstand worden gefotografeerd. Filmers zullen de heldere, ongecomprimeerde HDMI-uitvoer op prijs stellen, die rechtstreeks kan worden opgenomen op een extern opslagapparaat."

Nikon wint 4 TIPA AWARDS

Nikon kondigt vandaag aan maar liefst 4 prestigieuze TIPA Awards Nikon te hebben gewonnen (Technical Image Press Association).

TIPA, het vooraanstaande Europese fotoagentschap, heeft de prijzen aan Nikon toegekend voor ‘Best D-SLR Advanced’ voor de Nikon D7100, ‘Best Easy Compact Camera’ voor de Nikon COOLPIX S01, ‘Best Superzoom Camera’ voor de Nikon COOLPIX P520 en de ‘Best CSC Entry Level Lens’ voor de 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 ED-IF.

De prijswinnaars werden gekozen door 29 toonaangevende Europese fototijdschriften uit 5 continenten en uitgereikt aan producten die volgens de jury het best zijn in hun categorie als het gaat om algehele kwaliteit, prestaties en voordelen voor de beoogde eindgebruiker.

Matthieu van Vliet, Country manager Nikon Nederland, zegt hierover: “Wij zijn ontzettend blij met het behalen van deze prestigieuze prijzen, zowel voor onze Spiegelreflex, Compact camera’s als voor de belangrijke nieuwe systeemcamera objectieven. Het is een fantastische prestatie om in al deze categorieën deze erkenning te ontvangen.”

TIPA Best D-SLR Advanced: Nikon D7100

Het commentaar van de TIPA-jury:  “De DX format Nikon D7100 heeft een nieuwe 24.1 CMOS sensor en 51-point AF systeem, inclusief 15 cross-type sensoren. De NIKON D7100 maakt tot wel 6 beelden per seconde in volledige resolutie en zelfs 7 beelden per seconde in de 1,3x uitsnede modus. De indrukwekkende 3.2-inch LCD-scherm heeft een even zo indrukwekkende resolutie van 1.229.000 beeldpunten, uitstekend voor zowel het nemen van foto’s als HD video opname. Tezamen met de diverse Picture Control instellingen en effecten (beschikbaar voor zowel foto als video), geavanceerde foto-instellingen, de duurzame body met magnesiumlegering en het feit dat het sluitermechanisme onder veeleisende omstandigheden gedurende 150.000 cycli is getest maakt deze camera tot ’advanced class’ winnaar.”

TIPA Best Easy Compact Camera: Nikon COOLPIX S01

Het commentaar van de TIPA-jury: “The onderscheidende 10.1 MP COOLPIX S01 heeft een 1/2.9-inch CCD sensor en een 3X NIKKOR zoom objectief (29- 87mm , 35mm formaat).  Met een gewicht van slechts 96 grams en afmetingen van slechts 51.2 x 77 x 17.2mm, levert deze fotocamera een sluitertijd van 1/2000 - 1 sec , ISO gevoeligheid van 80-1600 en kan ook HD video’s opnemen in MOV mode (MPEG-4 and AVC/H.264). De S01 biedt diverse scene modi en in-camera special effecten en filters. Een ‘easy’ compact camera die overduidelijk zeer compact en draagbaar is.”

TIPA Best Superzoom Camera: Nikon COOLPIX P520

Het commentaar van de TIPA-jury: “Het 42X NIKKOR zoom objectief in de COOLPIX P520 heeft een bereik tot wel 1000mm met ingebouwde VR (vibration reduction). De 18.1MP Sensor heeft een ISO gevoeligheid van 80-3200, met daarnaast een Hi1 (ISO 6400 eq.) en Hi2 (ISO 12.800 eq.) De P520 kent diverse automatische scenes en creatieve standen. Tevens beschikt de P520 over verschillende film-instellingen, inclusief Full HD. Het scherpstelbereik loopt van circa 50 cm tot oneindig met tevens een macro-stand van 1cm (0.4”) in de groothoekstand. De grote 3.2-inch kantelbare monitor (920k dot) zorgt voor een helder beeld met 100% beelddekking.

TIPA Best CSC Entry Level Lens: Nikon 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6

Het commentaar van de TIPA-jury: “Hij is gemaakt voor alle Nikon 1 Compact Systeem cameras, deze net zo compacte 1 NIKKOR 11-27.5mm lens (equivalent 30-74mm) met een afmeting van 57.5x 31mm en een gewicht van slechts 80g. Met een objectiefconstructie van 8 elementen in 6 groepen (met 1 lenselement van ED-glas en 1 asferisch lenselement) en een diafragma met 7 lamellen (voor een ronde diafragma opening), biedt het objectief een van de kortste scherpstelafstand van slechts 0.3m. Mijn zijn internal focusing (IF), blijft het objectief ook tijdens actie compact en dit objectief maakt de Nikon 1 tot een lichtgewicht systeem.”

Meer over dit onderwerp

Nikon
Nikon digitale camera's - overzicht van camera's van Nikon

Nikon Coolpix S3700 S2900
Nikon Coolpix S3700 - Coolpix S2900 - Coolpix L31

Nikon P7700
Nikon P7700 - digitale camera review

Nikon Coolpix S1000PJ
Nikon Coolpix S1000PJ fotocamera review

Nikon D5100
Nikon D5100 met full hd film mogelijkheid - Nikon D5100 review

Nikon D5500
Nikon D5500 digitale camera review

Nikon D7000
Nikon D7000 digitale camera review

Nikon D750
Nikon D750 digitale camera review

Gratis fotograferen!
Gratis Fotograferen!