Flip camera: snelle video camera

Mini video camera: tjoep camera

In Amerika al een grote rage, hier in Nederland vraagt men zich nog af wat je aan het doen bent met je telefoon als je met je minivideocamera aan het filmen bent. Zo'n minivideocamera (grootte van een mobiele telefoon) stop je in je broekzak of tas en als het moment daar is film je binnen enkele seconden. Handzaam, snel en makkelijk dat zijn belangrijke eigenschappen van de Flip. Bijnaam van deze film camera is 'tjoep camera'.

Flip camera aan je PC

Ook groot gemak bij het uploaden van flimpjes naar je pc. Druk op een knopje en de USB aansluiting springt als een stiletto tevoorschijn. Software wordt direct geinstalleerd als ie nog niet aanwezig is en het filmpje snel overgezet in het Flip programma. Ben je bij vrienden en maak je een leuk filmpje, kun je het ook meteen op hun pc uploaden, geen kabels, geen extra software nodig. Naar wens kun je je filmpjes uploaden zijn naar bijvoorbeeld YouTube of via email delen met anderen. Eenmaal aangesloten is het een fluitje van een cent om met de voorgeinstalleerde software de beelden te bewerken en je selectie als je dat wilt online te zetten.

Flip Mino

Om de Flip Mino op te laden sluit je hem aan op je computer en met een volle tank kun je 60 minuten filmen. De voordelen ten opzichte van filmen met een mobieltje zijn dat de Mino heel snel filmklaar is en dat hij opneemt in een goede beeldkwaliteit (640x480, MPEG4). Dat je de flip rechtstreeks aan kunt sluiten op iedere pc met usb poort. Wij, gezin met kinderen, zijn erg enthousiast over de handzaamheid en kwaliteit van de filmpjes. Onze digitale videocamera ligt helaas te vaak thuis in de la maar de flip zit altijd in mijn handtas en heeft al veel leuke momenten voor ons kunnen vastleggen.

Flip camera modellen

Er is inmiddels een hele serie prachtige flip modellen beschikbaar:Flip Mino HD video camera
 

Demonstratie Flip camera

In de onderstaande video wordt een Flip camera gedemonstreerd.

 

 

Gerelateerde thema's Flip video

The flip, camera digital, video camera, camcorder, video camcorder, mino, movie camera, videocamera, hd video camera, the flip camera, full HD action camera, flip mino camera, HD camcorder, Flip mino HD kopen.

Video film digitaliseren

Heb je nog oude film op zolder liggen en wil je dit digitaliseren? Kijk dan eens bij het artikel over smalfilm digitaliseren op deze site.

Meer over dit onderwerp

Chip Foto Video
Chip Foto Video - populair foto magazine

V vga -> video
Vga video - verscherpingsfilter - uitleg begrippen

Zoom
Zoom Magazine - foto tijdschrift over digitale fotografie en video

Smalfilm op DVD
8mm smalfilm op DVD - digitaliseren super 8mm film

3D foto app
3D Photo Creator - 3D foto app voor iPhone en iPad

C camcorder -> contrast
Camcorder contrast canvas - uitleg begrippen camera