Nikon D3200

Met de nieuwe Nikon D3200 kan iedereen schitterende foto's maken

Nikon introduceert de D3200, een nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke spiegelreflexcamera op instapniveau met een verbeterde hulpstand en Full HD-videofunctie.

Met deze prachtige camera liggen schitterende foto's van hoge kwaliteit en films van bioscoopkwaliteit binnen ieders bereik.

Marina Gurevich, productmanager bij Nikon Europe, legt uit:

"De D3200 wordt toegevoegd aan de DX reeks waartoe ook de D3100 behoort, de bestverkopende digitale spiegelreflexcamera in Europa[1]. De D3200 is een krachtige camera die een superieure beeldkwaliteit levert, met een ongelofelijk aantal megapixels en ook nog eens Full HD-video.

Voor nieuwkomers op het gebied van D-SLR-fotografie is het maken van schitterende foto's nu nog eenvoudiger, dankzij de hulpstand waarmee je door middel van duidelijke instructies en afbeeldingen stapsgewijs door het fotografieproces wordt geleid. Dit is de ideale camera voor mensen die op een eenvoudige manier prachtige beelden willen vastleggen van de dingen die voor hen belangrijk zijn, zoals hun gezin of avontuurlijke reizen."

Iedereen kan met een spiegelreflex fotograferen

De D3200 is perfect voor mensen die foto's en video's van hoge kwaliteit willen maken. Of je nu net een baby hebt gekregen of op het punt staat een grote reis te maken, door de eenvoudig te begrijpen functies van de D3200 kun je prachtige foto's maken, zelfs als je nog nooit eerder een spiegelreflexcamera hebt gebruikt.

Hulpstand

De hulpstand, bekend van de populaire D3000 en D3100, beleeft nu zijn derde generatie en heeft belangrijke verbeteringen ondergaan waarmee je nu nog sneller de creatieve opties begrijpt, doordat je stapsgewijs door het hele proces wordt geleid.

Assist Images

Parallel daaraan geven Assist Images (hulpafbeeldingen) visuele voorbeelden om je te laten zien wat het effect van instellingen op je beeld is. Een prachtig vervaagde achtergrond bij portretten of haarscherpe foto's van je spelende kinderen zijn zo een fluitje van een cent.

Ook zijn er nieuwe onderdelen aan de geavanceerde bediening toegevoegd, bijvoorbeeld om je te helpen het rood in een zonsondergang extra naar voren te laten komen of om onscherpte te verminderen.

Onderwerp herkenningssysteem

Het automatische onderwerp-herkenningssysteem analyseert nauwkeurig het onderwerp dat je wilt vastleggen en past de scherpstelling, belichting en witbalans aan voor een optimaal resultaat. En, als je liever wilt dat de camera het werk voor je doet, is er ook een reeks automatische functies zoals automatische onderwerpselector in de livebeeld- en onderwerpstanden, die de best mogelijke instellingen voor je kiest.

Superieure beeldkwaliteit

Het ongelofelijk hoge aantal van 24,2 megapixels van de D3200 zorgt voor bijzonder gedetailleerde beelden, wat als bijkomend voordeel heeft dat je gemakkelijk een andere uitsnede van je foto's kunt maken en favoriete foto's op groot formaat kunt afdrukken. Zo houd je herinneringen levend zonder dat de afbeelding aan scherpte inboet.

Expeed 3 processor

De snelle en krachtige nieuwe EXPEED 3-processor zorgt voor een razendsnelle werking, heldere beelden met een geweldige kleurreproductie en een verbeterde filmopname. De hoge lichtgevoeligheid van ISO 100-6400 (uit te breiden tot ISO-equivalent 12800) helpt je om zelfs bij zeer weinig licht scherpe beelden vast te leggen.

Autofocus

Het razendsnelle 11-punts autofocussysteem zorgt dat je onderwerp scherp in beeld is en levert zelfs haarscherpe beelden op als je onderwerp zich niet precies in het midden bevindt of volledig onvoorspelbaar is, zoals de lach van je baby. Met een snelheid van vier beelden per seconde kun je met de D3200 prachtig de actie van snel bewegende onderwerpen, zoals kinderen op skateboards, precies op het juiste moment vastleggen.

Actieve D-Lighting

En mocht je foto’s willen maken in situaties met hoge contrasten, bijvoorbeeld van onderwerpen in tegenlicht, dan past Actieve D-Lighting van Nikon de belichting automatisch zo aan dat details in zowel donkere als lichte partijen behouden blijven, resulterend in prachtige foto's met een natuurlijk contrast.

Nog betere HD-films

Als je een mijlpaal wilt vastleggen, bijvoorbeeld als je kindje zijn eerste stapjes zet of meedoet aan het toneelstuk op school, is een foto niet altijd genoeg.

Neem met behulp van de handig geplaatste opnameknop je eigen prachtige Full HD-films (1080p) op en speel ze later af op je HD-tv. De grote beeldsensor en hoge lichtgevoeligheid van de camera leveren een buitengewone beeldkwaliteit op.

Microfoon

De camera is voorzien van een ingebouwde microfoon van hoge kwaliteit, maar als je nog een stapje verder wilt met het opnemen van geluid, kun je gebruikmaken van invoer via een optionele externe microfoon. Je kunt je films ook eenvoudig op de camera editen door het begin- en eindpunt te selecteren, en je kunt bovendien afzonderlijke frames selecteren om op te slaan, zodat je echt nooit meer een moment hoeft te missen.

Nikkor objectieven

In combinatie met een uitgebreide serie NIKKOR-objectieven kun je geweldige cinematische effecten creëren om je HD-films echt tot leven te brengen.

Verzenden vanaf de camera

Het draadloos versturen van beelden van je camera naar een smartphone of tablet is nu mogelijk met behulp van de optionele WU-1a WiFi adapter. Dit houdt in dat je ze op eenvoudige wijze direct via sociale media en e-mail met je vrienden en familie kunt delen, of ze kunt opslaan of er een back-up van kunt maken als je onderweg bent.

Wifi adapter WU-1a

De draadloze WiFi adapter WU-1a is een ideale accessoire als je op reis bent, aangezien je daarmee geen PC nodig hebt om beelden van de camera op je smartphone of tablet te zetten. Je kunt je camera zelfs met je smartphone of tablet op afstand bedienen.

Erg handig voor bijvoorbeeld familieportretten, want je kunt van tevoren bekijken wat het beeld wordt en vervolgens bij de daadwerkelijke opname zelf ook op de foto staan. De D3200 is compatibel met smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem.

Fotobewerking in de camera

De camera kent een reeks bewerkingsfuncties waarmee je je van je artistieke kant kunt laten zien. Door het toevoegen van creatieve effecten zoals Miniatuureffect, Selectieve kleur, Kleurenschets en Filtereffecten (om een warm of zacht filter toe te voegen) kun je de opname een persoonlijk tintje meegeven.

Ook kun je je foto's al op de camera bijsnijden, snel retoucheren en zelfs een scheve horizon rechtzetten en zo op simpele wijze de kwaliteit van je foto's verbeteren.

Het terugkijken en bewerken van je foto's en video's gaat heel plezierig dankzij het grote 7,5 cm (3 inch) lcd-scherm met een hoge resolutie van 921.000 pixels.

Eenvoudige bediening

Doordat de D3200 een kleine en lichte body heeft, neem je de camera gemakkelijk overal mee naartoe en heb je hem altijd paraat om belangrijke momenten te fotograferen. Zodra je de camera gaat gebruiken, ontdek je dat deze heerlijk in de hand ligt en dat de bedieningselementen intuïtief zijn geplaatst.

Afstandbediening

De meest gebruikte functies, zoals live beeld en de ontspanstand, hebben een eigen knop. Wil je een foto van jezelf maken met behulp van de optionele ML-L3-afstandsbediening, dan kan dat gemakkelijk doordat de D3200 aan zowel de voor- als de achterkant een ontvanger heeft. En mocht je eventueel meer hulp nodig hebben, dan zit de Info-knop binnen handbereik.

Andere belangrijke functies:

 • Slimme autofocus voor films: continu-autofocus (AF) is heel handig bij het opnemen van D-films. Fulltime servo-AF (AF-F) en AF met meevolgende scherpstelling behouden de focus als je bewegende onderwerpen filmt. Gezichtprioriteit-AF is ideaal voor het filmen van gebeurtenissen waarbij je moeiteloos de camera op gezichten kunt laten scherpstellen.
   
 • Uitgebreide filmopties: je kunt Full HD (1080p) opnemen en de camera ondersteunt het gebruik van de ME-1-stereomicrofoon van Nikon. Met de bewerkingsfuncties in de camera kun je onder meer het begin- en eindpunt van je film instellen. Met de mini-HDMI-output kun je je films afspelen op een HD-tv.
   
 • NIKKOR-objectieven: profiteer van de legendarische NIKKOR-objectieven van Nikon om beelden vast te leggen met levendige kleuren, een prachtig contrast en haarscherpe details, of om met cinematische effecten te experimenteren. Gebruik lichtsterke objectieven met een vast brandpunt voor schitterende portretten, macro-objectieven voor levensgrote close-ups of teleobjectieven voor onderwerpen die zich veraf bevinden.
   
 • Nikon-systeemopties: eindeloze creatieve mogelijkheden met een reeks aan accessoires. Hieronder het GP-1 GPS-apparaat zodat je altijd precies weet waar je een foto hebt gemaakt. De D3200 is uitgerust met een handige, ingebouwde pop-upflitser, en met optionele Speedlights kun je eenvoudig en met meer creativiteit inspirerende flitsfoto's maken.

  De compacte en lichtgewicht SB-400 biedt intelligente 'door de lens' flitserregeling (i-DDL) en de mogelijkheid om indirect te flitsen voor een natuurlijker belichtingseffect zonder harde schaduwen. De multifunctionele SB-700 biedt de bijzondere mogelijkheid om meerdere flitsers draadloos aan te sturen door middel van het Creatief Verlichtingssysteem van Nikon.

De body van de D3200 is verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer bedraagt €599,-. De D3200 kit met 18-55VR is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €699,-

Meer informatie:

Kijk voor meer informatie op de site van Nikon.

Meer over dit onderwerp

Nikon
Nikon digitale camera's - overzicht van camera's van Nikon

Nikon Coolpix S3700 S2900
Nikon Coolpix S3700 - Coolpix S2900 - Coolpix L31

Nikon P7700
Nikon P7700 - digitale camera review

Nikon Coolpix S1000PJ
Nikon Coolpix S1000PJ fotocamera review

Nikon D5100
Nikon D5100 met full hd film mogelijkheid - Nikon D5100 review

Gratis fotograferen!
Gratis Fotograferen!