Stafief kopen

Een statief is echt een uitkomst bij bijvoorbeeld telefotografie. Het zorgt ervoor dat je geen trillingen hebt en dus een scherpe foto kan maken.

Er zijn verschillende statieven op de beschikbaar. Het gaat om een monopod (1 poot) en een tripod (3 poten).

 

Monopod

Een monopod statief is erg handig als je er veel mee moet lopen, als je bijvoorbeeld in een dierentuin bent en stabiliteit nodig hebt bij foto's nemen.

Tripod

Een tripod is meer een statief dat je helemaal neerzet en niet zelf in evenwicht houdt zoals een monopod. Denk eraan bij het kiezen van een tripod dat je bijvoorbeeld een versteviging hebt tussen de poten. Verder heb je als optie om een afneembare kop te nemen. Zo kan je snel even met de hand schieten en hem binnen enkele seconden weer op de tripod zetten.

Verder kan de tripod nog uitgebreider zijn zoals een kop die je bijvoorbeeld in een 90 graden hoek kan zetten. Of de kop los van de tripod per wiel een stuk omhoog kan draaien voor als je net niet de juiste hoogte hebt bereikt.

Afmetingen

Wat ook niet erg onbelangrijk is, is de maximale hoogte die de pod aan kan en het maximale camera gewicht! Vergis je hier niet in, want een camera met batterijgrip en een flinke lens kan zo een paar kilo wegen! Kijk dus goed bij het kiezen van een pod welke opties je wilt gaan gebruiken en maak gebaseerd daarop je keuze.

Meer over dit onderwerp

Statief
Statief digitale camera: Gebruik statief voor scherpe foto's!

Fotograferen met een statief
Fotograferen met een statief

Manfrotto statief
Manfrotto statief - statieven fotocamera kiezen - waar let je op?

Statief tips
Statief camera - tips voor het kopen van een camera statief

Statieven kopen
Statieven camera kopen - tips voor het bestellen van een statief

Checklist camera diefstal
Checklist camera diefstal: Waar moet u rekening mee houden?