Trend voor aan de wand: de wereldkaart


wereldkaart voorbeeld 1                                     wereldkaart voorbeeld achter de bank                               wereldkaart achter bureau

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereld kaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart kopen.

Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

 

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op hout, tuinposter, aluminium of glas. Maar je kunt natuurlijk ook een foto op canvas bestellen. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter.

Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl een houten wereldkaart een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  

Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Wij zijn helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is.

Stadskaarten

Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. 

Recensie wereldkaart

Begin december hebben wij een wereldkaart op canvas besteld bij Wereldkaarten.nl. Het bestellen was eenvoudig en verliep zonder problemen. We hebben gekozen voor een historische wereldkaart op schoolplaat, die een vintage uiterlijk heeft. De wereldkaart kwam al binnen 48 uur binnen. De kaart was stevig verpakt, opgerold in beschermend noppenfolie.

De poster ziet er qua kleurstelling, kwaliteit en formaat uit zoals verwacht. Er was een touwtje bij de poster geleverd, en het ophangen was dus zo gedaan. De wereldkaart hangt mooi in de kamer, en past bij het interieur.

Wel zagen we na een paar dagen dat het dubbelzijdig tape waarmee de kaart om de houten stokken zit gefixeerd, op bepaalde plekken los liet. Dit konden we gelukkig snel zelf verhelpen met een druppeltje lijm. 

Al met al een mooie wereldkaart met een snelle levering!

Wereldkaart bestellen

Je kunt je eigen wereldkaart bestellen bij Wereldkaarten.nl. 

                                                                                                     INHOUDSOPGAVE

arrow_drop_up arrow_drop_down