Foto's digitale camera

digitale-camera-Karakteristiek fotografie oud stadje digitale-camera-Karakteristiek fotografie deur  sleutelgat gebruikt uitgesleten 

Foto's digitale camera

Tips voor het opslaan van digitale foto's

Als je nog niet overtuigd bent van de voordelen van digitale fotografie, moet je dit hoofdstuk van de cursus maar eens lezen. Daar staan alle voordelen van digitale fotografie nog eens op een rijtje. Aspecten als opslag en beeldbewerking en komen hier aan de orde.

 

Opkomst digitale fotografie

Wat zijn de voordelen van digitale fotografie? Binnen enkele jaren stellen we deze vraag niet meer, want digitale fotografie heeft duidelijk de toekomst. Het comfortabele bedieningsgemak is immers veel groter dan dat van analoge fotografie.

Je beschikt direct over je opnames en de digitale foto's die je niet nodig hebt of mislukt zijn, verwijder je gewoon. Je kunt natuurlijk ook foto's bewerken.

Afdrukken goedkoper

Bovendien is de verwerking van de beelden bij analoge fotografie veel duurder. Ontwikkeling van de film en de kosten van het afdrukken maken analoge fotografie minder aantrekkelijk.

Het milieuaspect mag je ook niet uit het oog verliezen: bij de traditionele filmontwikkeling worden er nogal wat chemicali├źn gebruikt. Dat alleen al is de moeite van het overwegen waard.

Digitale foto's opslaan

Met de geheugenkaart kan je gemakkelijk digitale foto's opslaan. Het is daardoor onnodig om allerlei filmrolletjes mee te sleuren. Je ziet de foto's direct op je display van de digitale camera.

Het voordeel daarvan is dat je snel kunt selecteren, terwijl je bij analoge fotografie het hele rolletje moest laten afdrukken.

Digitaal gebruiken

Natuurlijk kan je digitale foto's ook laten afdrukken, maar je kan ze ook opslaan op je pc en doorsturen via e-mail, zelfs direct na de opname! Let er wel op dat de digitale foto's die je doormailt niet te groot zijn, anders kan degene naar wie je het beeld stuurt lang wachten bij het downloaden of raakt zijn mailbox verstopt.

Overzichtelijk opslaan

Bij opslaan op je pc is het gebruikelijk om per opnameserie een nieuwe map te maken die je dan een toepasselijke naam geeft, maar dat leidt op den duur wel tot een onoverzichtelijke mappenchaos. Daarom kun je beter een programma zoals Picasa gebruiken om je foto's gemakkelijker te kunnen rubriceren, zodat je het aantal mappen sterk kunt beperken (zie daarvoor bijvoorbeeld Werkvolgorde in Picasa).

Voldoende geheugen

Met behulp van een beeldbewerkingsprogramma zoals Photoshop of Picasa (zie onderaan) corrigeer je het beeld: de mogelijkheden zijn daarbij veel groter dan bij de traditionele, analoge fotografie en je hebt er geen donkere kamer meer voor nodig, maar zorg wel voor een pc met voldoende werkgeheugen en snelheid. 

Omdat een computer onverwacht kan crashen, moet je regelmatig back-ups van je foto's maken. Heb je er moeite mee om dat te doen dan moet je eens kijken bij de tips voor opslag van digitale foto's of bij

Witbalans van digitale foto's

Digitale camera's stellen je ook in staat onder moeilijke lichtomstandigheden toch goed aanvaardbare digitale foto's te maken. Vooral wanneer er verschillende lichtbronnen door elkaar aanwezig zijn, geeft de automatische witbalans je een zo perfect mogelijke weergave. Bij negatief- of diafilm treedt in dat geval al gauw een vervelende kleursluier op.

Digitale foto's afdrukken of printen

Het afdrukken van digitale foto's is ook vele malen handiger dan met de analoge foto's. Voorheen leverde je je rolletje met foto's in en je moest maar afwachten wat er van terecht kwam. Nu kun je je digitale foto's eerst bekijken op je computer, de foto's bewerken en eventueel nog effecten toevoegen.

Pas als je echt tevreden bent, laat je de mooiste digitale foto's afdrukken. Je kan ze ook zelf printen. Voor het afdrukken van digitale foto's zijn allerlei afdrukcentra zoals foto.com beschikbaar.

Tags voor deze pagina:

Digitale fotocamera; digitale foto's; digitale foto camera; digitale foto's afdrukken; digitale foto afdrukken; digitale foto maken; digitale foto s; digitale foto service; digitale foto's maken; digitale foto's ontwikkelen; digitale fotos; foto's digitale camera; canon digitale foto; digitale foto afdruk; digitale foto album; digitale foto albums; digitale foto bestellen; digitale foto bewerken;

Uw foto's bewerken of een effect toepassen?

Bijna geen enkele foto komt volmaakt uit je camera en daarom zijn er meestal enkele kleine correcties nodig. Dat gaat prima met Picasa, de gratis fotomanager van Google waarmee je ook een uitgebreide verzameling uitstekend kunt beheren en ook veel praktische dingen kunt doen zoals een foto-cd of een webalbum voor familie maken. Dat wordt allemaal beschreven in de Picasa snelgids en nog veel uitgebreider in de Picasa handleiding.

                                                                                                     INHOUDSOPGAVE  

arrow_drop_up arrow_drop_down