Seminar fotografie

seminar fotografie koppelzwaan groothoeklens    seminar fotografie zwarte els natuurfoto    seminar fotografie wad landschap foto    seminarfotografie strand leeuwerik

Leer je camera kennen

Steeds meer mensen hebben een digitale spiegelreflex camera. Maar daarmee hebben ze nog niet meteen de vaardigheden om zo'n camera te bedienen. Laat staan om prachtige foto's te maken.

Voor deze doelgroep zijn er tegenwoordig fotografie seminars. Ook de amateur-fotografen die hun kennis op een hoger niveau willen brengen, kunnen op zo'n seminar goed terecht.

 

Praktijkgericht

In de handleiding of op internet staat een heleboel theorie, maar hoe ga je in de praktijk om met zo'n toch wel ingewikkeld apparaat? Veel mensen vinden het prettig om de werking van een digitale camera uitgelegd te krijgen, in plaats van telkens bladeren in de handleiding.

Thematische fotografie workshops

Thema's van een fotografie seminar zijn daarom bijvoorbeeld "bediening digitale spiegelreflex” of "fotobewerking". Voor meer specialistische thema's zijn vaak thematische workshops beschikbaar.

De fotografen die leiding geven aan een dergelijk seminar zijn vaak afgestudeerd aan de fotovakschool. Doorgaans zijn het deskundige fotografen met veel praktijkervaring.

Theorie en praktijk

Tijdens een seminar "bediening digitale spiegelreflex" wordt meestal gestart met alle basisprincipes van de camera. Theorie wordt dan afgewisseld met korte en praktische opdrachten.

Handout

Bij een goed georganiseerd seminar krijgt elke deelnemer een handout waarop alle belangrijke informatie is na te lezen. Je hoeft dan tijdens de lessen niet telkens te schrijven en zo kun je je optimaal op de inhoud concentreren.

Behandelde thema's

Veel voorkomende onderwerpen die op een fotografie seminar aan de orde komen, zijn zoal:

  • Diafragma – wat doet het en waar gebruik je het voor?
  • Sluitertijd – wat doet het en waar gebruik je het voor?
  • Diafragma / tijd - samenhang diafragma en tijd en hoe te gebruiken
  • Gebruik programmaknop – keuze pictogrammen en programmastanden Iso/ruis – voor- en nadelen
  • Lichtmeting – wat 'ziet' de camera en wat doe je met deze informatie?
  • Soorten meting – spot, centrum gericht, matrix Onder/overbelichten
  • Autofocus - hoe ga je hier mee om, welke punten kies je zelf
  • Gebruik flitser – intern en extern flitsen en inflitsen
  • Histogram - interpreteren van het histogram van een foto
  • Voorinstellingen van de camera – contrast, verzadiging en verscherping Witbalans

Tip fotografie seminar

Via www.natuurfotoworkshop.nl kun je in diverse regio’s inschrijven voor een fotografie seminar. De seminars worden verzorgd door een samenwerkingsverband van professionele natuurfotografen.

Opleiding tot fotograaf

Heb je meerdere keren een fotografie workshop of seminar gevolgd en ben je enthousiast voor het vak fotografie? Wellicht is dan een fotografie opleiding iets voor je. Lees er alles over op deze site.

Tags voor deze pagina

Fotografie seminar, workshop fotografie; fotografie opleiding, natuurfoto’s, cursus fotografie

                                                                                                     INHOUDSOPGAVE

arrow_drop_up arrow_drop_down