Fotovakschool

de fotovakschool logo                 Fotovakschool voorbeeld foto                           de fotovakschool Karakteristiek fotografie

Gerenommeerde opleiding

Stichting de Nederlandse Fotovakschool is een van de oudste en meest gerenommeerde opleidingen voor beroepsfotografie. In de volksmond heet de stichting gewoon Fotovakschool.

Brancheorganisaties fotografie

De Stichting is 70 jaar geleden ontstaan vanuit de brancheorganisaties voor fotografie. Nog steeds zijn deze organisaties nauw betrokken bij de opleidingen op de Fotovakschool.

 

De school was tot de afschaffing van de vestigingswet begin jaren negentig hét aangewezen instituut om op te leiden tot het vereiste diploma van vakbekwaamheid in de fotografie.

Digitale fotografie

De opkomst van digitale fotografie heeft geleid tot de samenhangende integratie van fotografie en nieuwe media. Hierdoor beschikt de Fotovakschool over een uitgebreid opleidingsaanbod op gebied van fotografie, videografie en mediadesign.

Samenwerking bedrijfsleven

De unieke expertise van de school heeft door de jaren heen geleid tot een hechte band met het beroepenveld en bedrijfsleven. Hierdoor zijn stageplaatsen voor studenten in ruime mate aanwezig.

MBO én HBO opleidingen

De fotografie opleidingen aan de Fotovakschool zijn onder te verdelen in vier varianten. Voor de duidelijkheid zijn deze opleidingen op deze site genummerd:

1. Basisopleiding
Een basisopleiding fotografie waarin je je digitale camera leert beheersen. Alle basisvaardigheden komen aan bod.

2. MBO+studiefinanciering
Mbo Fotografie niveau 4 leidt je op tot professioneel fotograaf.

3. MBO deeltijd
De vakopleiding MBO deeltijd is praktijkgericht en leidt je op tot professioneel fotograaf.

4. HBO niveau
De fotografieopleidingen op HBO niveau zijn tweejarig. Ze leiden op tot Fotografisch vormgever of tot toegepast beeldcommunicatiespecialist.
 
Elk van deze opleidingen wordt op deze site uitgebreid besproken. Onderaan deze pagina kun je doorklikken naar de verschillende opleidingen.

Vestigingen Fotovakschool

De Fotovakschool heeft vestigingen in de volgende plaatsen:
Apeldoorn
Amsterdam
Boxtel
Rotterdam
Enschede
Venlo

Niet alle varianten van de fotografie opleidingen worden in alle vestigingen aangeboden. Bij elke opleiding staat aangegeven in welke vestiging de betreffende opleding beschikbaar is.

                                                                                                     INHOUDSOPGAVE

arrow_drop_up arrow_drop_down