Fotoalbum maken

foto albums verschillende foto album maken uw foto foto album maken   uw foto titel foto album maken zwart wit


Tips voor het maken van een fotoboek

Fotoboeken populair

Fotoboeken worden steeds populairder. Een fotoalbum is een mooie, elegante manier om foto’s af te drukken en te bewaren. Bijvoorbeeld thematische fotoboeken van foto's die genomen zijn tijdens een vakantie, bruiloft of andere speciale gelegenheid.

 

Bewaren en tonen

Door middel van een fotoboek kunt u uw foto’s op een compacte, makkelijke manier bewaren en laten zien aan al uw vrienden en familie. Het laten afdrukken van een fotoboek doet u via één van de vele internetbedrijven en websites die deze service aanbieden. Deze sites maken vrijwel allemaal gebruik van specifieke software voor het samenstellen van uw fotoboek. Maar hoe gaat dit nou precies in zijn werk, en waar moet u op letten bij het ontwerpen van een mooi fotoboek?

Kies de juiste stijl

De eerste stap is het kiezen van de stijl en grootte van het fotoboek. U kunt meestal kiezen uit verschillende formaten, van een bescheiden 10 x 13 cm tot een royale 30 x 40 cm. Ook kunt u kiezen voor een groot of een klein aantal bladzijden, naargelang de hoeveelheid foto’s u in het boek wilt verwerken. Bij de betere sites kunt u echter vaak makkelijk extra bladzijden toevoegen mocht u dit willen. Een beetje extra ruimte kost vaak weinig meer, maar geeft u veel betere mogelijkheden bij de opmaak van de pagina's. 

Harde of zachte kaft

En dan is er vaak de keus uit een zachte of harde kaft. Voor een harde kaft betaalt u meestal meer. Echter, als het gaat om een aandenken aan een onvergetelijke reis of een huwelijksdag, is het verstandig  om iets meer uit te geven voor een kwaliteitsproduct wat jaren mooi blijft. Het is een goed idee om een aantal aanbieders te vergelijken wat betreft de prijzen voor een soortgelijk formaat en stijl fotoboek.

Samenstelling van uw fotoalbum

De volgende stap is het indelen van uw fotoalbum. Naargelang de afmetingen van het boek kunt u op één bladzijde meestal meerdere foto’s plaatsen. Het is een goed idee om de indeling van de foto’s af te wisselen, met bijvoorbeeld op één pagina een compositie van meerdere foto’s, en op de volgende pagina één mooie uitvergrote foto van een speciaal moment. Let er bij het samenstellen van de pagina’s wel op dat de foto’s goed bij elkaar aansluiten, niet alleen wat betreft onderwerp, maar ook qua kleur en lichtintensiteit. Een donkere, sombere foto, bijvoorbeeld genomen tijdens de avonduren, komt vaak niet goed tot zijn recht naast een heldere, zonovergoten strandfoto.

Bewerken van de foto’s

Vaak is het nodig een foto te bewerken. De fotoboek bewerkingssoftware van sommige webwinkels biedt de mogelijkheid om de helderheid, contrast en kleurintensiteit van uw foto’s tijdens het maken van het fotoboek aan te passen. Al is deze software meestal voldoende om eenvoudige aanpassingen te maken, is het aan te raden om voor geavanceerde bewerkingen – zoals verscherpen of retoucheren – uw gebruikelijke fotobewerkingsprogramma te gebruiken.

Foto bijsnijden 

Omdat u zich soms pas bij het samenstellen van het fotoboek realiseert dat u de afbeeldingen wilt bijsnijden om zo de compositie beter tot zijn recht te laten komen, kunt u bij de betere fotoboekprogramma’s foto’s uitlijnen en/of bijsnijden naargelang dit nodig mocht zijn. Houdt er rekening mee dat, vooral bij een harde kaft, er vaak een stuk van de foto’s wegvalt in het midden van het boek waar de bladzijden samenkomen.
titels en andere tekst toevoegen aan uw fotoboek. Zorg ervoor dat u een duidelijke, bondige titel kiest, met daarbij een datum zodat u jaren later makkelijk kunt zien wanneer de foto’s gemaakt zijn. U kunt op de kaft ook vaak een foto laten afdrukken die de sfeer en het onderwerp van het fotoboek perfect samenvat. Op deze manier kunt u altijd terugkijken naar die prachtige reis, dat fantastische feest, of andere herinneringen die u voor altijd wilt bewaren.

Tags voor deze pagina

Aanbieding fotoalbum maken, aanbieding fotoboek, aanbieding fotoboeken, fotoboekfotoalbum, fotoboeken, fotoalbums, fotoboek maken, foto albums, foto boek, fotoalbum maken, maken fotoalbum, maken fotoboek, fotoboeken maken.

                                                                                                     INHOUDSOPGAVE

arrow_drop_up arrow_drop_down