Zo maak je de beste foto van je auto
01 januari 2022 

Zo maak je de beste foto van je auto


Zo maak je de beste foto van je auto

Je hebt net een auto gekocht of je wilt je auto verkopen. Wat heb je dan nodig? Precies! Een hele mooie foto om jouw wagen aan de rest van de wereld te showen. Of je nu met je spiegelreflex aan de slag gaat of je smartphone gebruikt, wij zetten tips voor de beste autofoto's voor je op een rij.

 

Kikkerperspectief

Wil je dat jouw auto er indrukwekkend en imposant uitziet? Dan beroep je je natuurlijk op het kikkerperspectief. Maak gebruik van een klein statief en zet deze op de grond. Wil je zelf ook op de foto? Dan biedt de timer natuurlijk de oplossing. Als je de foto’s gaat bewerken, probeer dan zeker even de zwart-witfilter uit.

Neutrale achtergrond

De foto draait om je auto, dus zorg ervoor dat de achtergrond niet te druk is. Kies bijvoorbeeld voor een relatief egale muur. Natuurlijk is het wel leuk als de achtergrond een beetje bij de auto past. Een gepimpte auto staat waarschijnlijk wat mooier voor een achtergrond die stedelijk overkomt, terwijl een pick-up ook prachtig staat in het bos. Ben je op zoek naar een wat stoerdere achtergrond? Dan kun je het beste een ondergrondse garage opzoeken die zowel betonnen als metalen elementen bevat.

Foto’s van alle kanten

Of je nu graag een perfecte foto wilt maken om op Instagram te posten of omdat je je auto wilt verkopen, je wilt je wagen natuurlijk van alle kanten vastleggen, dus ook van boven. Ga op een balkon of een verhoging staan om de perfecte foto te krijgen. Houd je telefoon goed vast en regel bij het auto verzekeren een allriskdekking, als je een nieuwe auto fotografeert. Je telefoon uit je handen laten vallen is één ding, maar als je daardoor een deuk op je auto krijgt...

Gouden uren

De favoriete momenten van een fotograaf zijn waarschijnlijk wel de gouden uurtjes. Bij zonsopgang en –ondergang geeft de zon ons een prachtige rode gloed die de foto’s extra sfeer geven. Reden genoeg om je fotomoment goed te plannen dus! Je kunt er ook voor kiezen om ’s avonds te wachten tot het gouden uur voorbij is. Dan kun je namelijk een prachtige foto maken, terwijl je profiteert van een koele look en een blauwe gloed. Hoe gaaf is dat?

Het zit ‘m in de details

Natuurlijk wil je graag je hele auto in beeld brengen, maar vergeet ook zeker niet dat oog voor detail heel belangrijk is. Wees dus niet bang om even een mooie foto te maken van enkel de velgen, het merk de koplampen en het stuur.

Over de schrijver
Reactie plaatsen